Milyen érdekességet lehet mondani Németország ételeiről, italairól? Van valami tipikus német étel/ital recept?
a német konyha egy nagy szer. tradicionálisan úgy megy a dolog, hogy bebasznak a sütőbe valami mirelitet és megeszik. a másik véglet, amikor gyorsrizst főznek, és vízzel hígítják az ételízesítő szirupot, majd egy kis rizsre valamennyit rácsöpögtetnek. így egy főzés alatt minden dolog le van zavarva. fűszereket nem használnak, így az étel jellemtelen ízű lesz. :)
Jó Étvágyat!(Szerintem egy tál pacalt főtt krumplival jobban megennél...már meg is kívántam:))
Sauerkraut mit Rippchen: sült oldalas, savanyukaposztaval, es krumplipürevel.
Frankfurt környeken az almaborra büszkek (az idösebb generacio kedveli), a neve Äppelwoi (Apfelwein). A bajorok igen jo buzasört keszitenek, pl. a Paulaner (különösen jo a sötet valtozata- Dunkles Hefeweizen), szinte nincs olyan varos, barmily kicsi is, ahol ne lenne legalabb egy sörfözde, boltokban oriasi valasztek van belölük, az ember nyala összefolyik...
A kolbaszaik tenyleg nagyon jok, es igen sokfelek, ugy altalaban a husipari termekek nagyon sokszinüek es a legtöbbje igen jo. Kenyerböl magyar ember szamara elkepzelhetetlen valasztek van, a pocsek füreszporizütöl az igen finomig mindent beleertve. A legnehezebb az altalunk megszokott feher kenyeret beszerezni, nepszerübbek az egeszsegesebb magvas, sötetebb fajtak.
A halak közt inkabb a tengeriek a menök, föleg a tökehal- dorsch, kabeljau, vagy a lepenyhal- scholle, valamint a legolcsobb fajta a seelachs (semmi köze a lazachoz), aminek a husabol a legtöbb halrudacska stb keszül. Ha edesvizi, akkor pisztrang...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!