Mi az a ricotta, és mennyi benne a kalória, a zsír, és a fehérjetartalom?
Figyelt kérdés
Előre is köszönöm a válaszokat! :)2009. júl. 8. 23:55
1/9 anonim válasza:
Remélem kielégítő a link,csak neked csak most :P :-)
3/9 anonim válasza:
Na, ezt én se tudtam idáig. Van egy receptem, amihez ez kell. Azt tudja valaki, hogy boltok polcain hol keressem? Pl. Tesco áruházakban?
4/9 anonim válasza:
Egyértelműen a tejtermékeknél,sajtok,túrók,mascarpone közelébe vagy kérdezd meg az eladókat.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2009. júl. 9. 00:28
8/9 anonim válasza:
A ricotta (jelentése: újrafőzött) a megalvadt tej leszűrése után visszamaradt savó felmelegítésével és sav hozzáadásával kicsapódó savósajt. Nem azonos a túróval, annál kevésbé savanyú.
9/9 anonim válasza:
Iz alapján szerintem a ricotta nem más mint az Erdélyben ismert orda. Ott ettem ordás palacsintát, ami nagyon finom. Itthon Magyarországon mindig sajnáltam, hogy nem tudok ilyet a palacsintába tenni, mígnem egyszer megkínáltak ricottával...
Ugy is mondhatnám, hogy a ricotta az orda olasz neve, ugyanugy mint a puliszka olasz neve a polenta.
Természetesen olyan pórias ételek nem festenének jól előkelő éttermek étlapjain, mint a puliszka vagy az orda, de a polenta és a ricotta az már igen :-).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!