Valaki tud bármien mekis kaját mind1 mien mi a recept bármi csak mekis legyen?
én is dolgoztam mekiben és sikerült megtudnom, hogy a ketchup, mustár és majonéz univer gyártmányú, semmi különleges sincs benne, ellenben a szószok azok ténylegesen titkos összetételűek és ha csak valaki nem szerez neked akkor esélytelen..
A sültkrumplit pedig nem akármilyen növényi olajban sütik, hanem magas minőségű, fritőzhöz készített pálmaolajban, méghozzá azért mert az majdnem teljesen mellékíz nélkül süt meg mindent amit benne sütsz, a hőfok, ha jól emlékszem 190 fok, de a lényeg az, hogy a mélyhűtőből akár frissen kivett mirelit burgonyát 1-1,5 perc alatt meg lehet sütni benne..
BIG MAC™ Különleges Szósz
Hozzávalók:
1/4 csésze KRAFT Csoda Tojáshab „KRAFT Miracle Whip”
1/4 csésze majonéz
2 evőkanál púpozott, WISHBONE delux francia salátaöntet „WISHBONE deluxe french salad dressing” (a narancssárga fajta)
1/2 evőkanál HEINZ édes mártás „HEINZ sweet relish”
2 teáskanál púpozott, VLASIC savanyú uborkamártás „VLASIC dill pickle relish” (Heinz uborkamártás szintén jó)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál aszalt, vagdalt hagyma
1 teáskanál fehér ecet
1 teáskanál ketchup
1/8 teáskanál só
Alaposan keverj össze mindent egy kis edényben. Jobb ha nincsenek benne csíkok! Tedd mikrosütőbe 25 másodpercre, és jól kavard meg újra. Takard le, és tedd hűtőbe legalább egy órára, mielőtt használnád (hagyni kell, hogy az ízek összeolvadhassanak). Közel 1 csészényi szószt kapunk… elegendő úgy 8 Big Mac™ -hez.
Süssük meg a BIG MAC™ -et
HOZZÁVALÓK:
(ez a recept, egy szendvics elkészítéséhez készült)
1 –normális méretű szezámmagos hamburgerzsemle
1 –normális méretű sima hamburgerzsemle
2 –korábban lefagyasztott normális marhahúspogácsa
2 –evőkanál Big Mac szósz
2 –teáskanál „újraalkotott” hagyma (normál hamburger receptben leírtak szerint előkészített)
1 –szelet igazi Amerikai Sajt
2 –hamburger uborka szelet
1/4 csésze –felaprított jéghegy saláta (a ropogósfejű vagy iceberg saláta is ugyan ez)
A SÜTÉS:
Tedd félre a sima zsemle felső felét, megtartva az alsó felet. A Big Mac™ sütési módszere alapjában véve ugyan az, mint a normál hamburgereké, csak a zsemlepirítási eljárás különbözik valamicskét. A Big Mac esetében először a zsemle aljat pirítod meg. Ezt együtt készítsd a másik zsemle aljával (ez lesz a zsemle középső része). Süsd meg a két marhahúspogácsát épp, mint a normál hamburgernél. Miután a zsemlerészek megpirultak, tegyél egy evőkanál "Mac szószt" mindegyik alsó részre (pirított oldal). Azután adj hozzá mindegyikhez 1 / 8 csésze felaprított salátát. A valódi alsó zsemlén, tegyél egy vékony szelet Amerikai Sajtot a saláta tetejére. A másik alsó részen, a középső zsemlén, helyezz el két uborkaszeletet a saláta tetejére. Pirítsd meg a zsemle felső részét (tetejét) is. Mikor a húspogácsák elkészültek, helyezd el őket, egyet-egyet mindegyik előkészített zsemlére. Halmozd (tedd) rá a középső zsemlét az alsó tetejére, és tedd a felső részt a tetejére.
A készítési folyamat befejezéséhez, csomagold a kész Big Mac® -et egy 12*18 hüvelykes zsír- papírba a következőképpen (1 hüvelyk= 2, 54 cm):
1...Helyezd a hamburgert, a jó oldalával felfelé, a zsírpapír közepére. Hajtsd a papír „hosszú” végeit fel, a teteje fölé. (Hasonlítani fog egy csőre két nyitott véggel, a hamburgerrel a közepén.) Majd takard a nyitott végeket a hamburger alja alá, így az szorosan zárt.
2...Hajtsd a visszamaradó két oldalt alá. Illeszkedjen a csomagolás, de ne szorítsuk össze, mint a normál hamburgernél.
3...Hagyd ülni 5-8 percet, hogy az ízek összeérhessenek.
4...Tedd mikrosütőbe, még mindig becsomagolva, 15 másodpercre magas fokozaton.
..Élvezd a csodálatos Big Mac® Szendvicset!
McDONALD'S® "ÓDIVATÚ" SAJTBURGER
Süssük meg a hamburgereket a normál hamburger recept alapján és helyezzünk el egy VÉKONY szelet „amerikai sajtot” a zsemle felső oldalán, mielőtt rátennénk a húspogácsát. Ne használjunk
Kraft különcsomagolt sajtokat vagy Velveeta-t. (vagy bármit, ami „amerikai feldolgozású sajt ÉLELMISZER megnevezésű) Csak igazi „Amerikai Sajtot” használj. Ez a KULCS!
***Kérlek, vedd figyelembe, hogy a legtöbb Amerikai Sajt-szelet túl nagy a McDonald's® sajtburgerekhez. Szóval vágj le kb. 1 / 4 hüvelyket két széléből, hogy egy kisebb négyzetet készíts. (1 hüvelyk = 2, 54 cm.)
McDONALD'S® BACON SZALONNÁS DUPLA SAJTBURGER
Hozzávalók:
2 előkészített marhahús pogácsa
1 előkészített hamburgerzsemle
2 Amerikai Sajt szelet
1 szelet Oscar Mayer® Ready~Made™ bacon szalonna
Készítsd el a marhahúspogácsákat és a zsemléket a normál hamburger receptben leírtak alapján. Díszítsd fel a hamburgerzsemléket ugyanúgy. Tedd mikrosütőbe az előfőzött bacon-szalonnát kb. 15-20 másodpercre, tépd el félbe, és fektesd a darabokat egymás mellé a feldíszített felső oldalra.
Aztán tegyél rá egy szelet sajtot. Tedd rá az első kisült marhahúspogácsát a sajt tetejére, tegyél rá még egy szelet sajtot aztán a második húspogácsát. Tedd rá a pirított hamburgerzsemle-aljat és csomagold be egy 12 * 16 hüvelykes zsírpapír lapba. (a csomagolási utasításokért lásd a normál hamburger receptet) Hagyd ülni 5-7 percre, aztán tedd mikrosütőbe (becsomagolva) 15 másodpercre, amíg felmelegszik.
Élvezd a klasszikus bacon szalonnás dupla - sajtburgert!
A McDonald's® Híres Zsírban Sült Hasábburgonyája
Különleges Eszközök
Olajsütő
Hasábburgonya Szeletelő
(vagy türelem a krumpli szeleteléshez)
Hozzávalók:
2 nagy Idahoi vörösesbarna burgonya
1/4 csésze cukor
2 evőkanál kukoricaszirup
(Ételadalék: izocukor– „HFCS–High Fruitos Corn Sirup” magas fruktóz tartalmú kukoricaszirup. Ha boltban nem kapható kukoricaszirup: 1 csészényihez, használj 1 1/4 csésze kristálycukrot, és 1/4 csésze folyadékot (használd a receptben kért folyadékot).
1½-2 csésze forró víz
6 csésze Crisco® főzőmargarin „Crisco® shortening”
1/4 csésze marhahúszsír (vagy tedd félre a zsírt a korábban sült hamburgerekről)
só
A hasábburgonya előkészítése
Hámozd meg a krumplikat. Egy nagy keverőedényben vegyíts cukrot, kukoricaszirupot és forró vizet. Győződj meg róla, hogy a cukor elolvadt. Hasábburgonya szeletelőt használva, vágd fel a meghámozott krumplikat szalmakrumplivá. A burgonyahasáboknak 1/4 * 1/4 hüvelyk vastagnak kell lennie, és kb. 4 – 6 hüvelyk hosszúnak. (Késsel is el lehet készíteni, de nagyon sok vele a munka) Helyezd a szalmakrumplit a cukros-vizes edénybe, és tedd hűtőbe. Hagyd ázni kb. 30 percet.
Amíg átitatódnak, rakd a főzőmargarint az olajsütőbe. Tekerd fel a hőmérsékletet „Maximumra”. A főzőmargarinnak nagyon sok idő kell, hogy előmelegedjen. Végül is cseppfolyóssá fog válni. Miután felolvadt és legalább 375 °C –os, szárítsd meg a krumplikat és öntsd őket az olajsütőbe (légy óvatos, rendkívül forró lesz).
1 - 1½ perc után, vedd ki a krumplit a sütőből és rakd egy szalvétával/ papírtörlővel bélelt tálba, tányérra. Majd hagyd hűlni 8, 10 percet a hűtőszekrényben.
Mialatt hűlnek, add a zsírt vagy a marhahús pecsenyezsírt a forró főzőmargarinhoz. Újra tekerd a hőfokot maximumra. Kavard a zsírt, amíg beleolvad az olajba. Egybe fog olvadni a kettő.
Miután az olajsütő újramelegedett 375 °C – 400 °C -ra, tedd bele a krumplit és süsd újra. Ez alkalommal 5–7 percig, míg arany-barnák nem lesznek. Aztán vedd ki és tedd őket egy nagy edénybe.
Bőségesen szórd meg sóval, majd rázd össze, hogy a só egyenletesen elkeveredjen (kb. egy teáskanál sót ajánlok, vagy talán egy kicsivel többet).
Forrón kell felszolgálni, azonnal, amint elkészül, és élvezni az ételt! A burgonyák méretétől függően, ez a recept kb. 2 közepes méretű adagot ad.
Különleges Jegyzetek
Jegyzet¹ ***** Ha több krumplit akarsz, kétszerezd meg a hozzávalókat --- de NE duplázd a sütőolajt. Csak készítsd őket adagokban, hozzáadva kb. 1/4 csésze főzőmargarint és egy evőkanál zsírt a második sütéshez.
Jegyzet² ***** Ha vagy egy perc sütés után kivesszük, majd visszatesszük a krumplit az olajba, úgy tűnhet, hogy ez egy nagy farba rúgás, de csak azért, mert az is. De ez egy fontos „elősütési” lépés, ami szükséges, hogy kihozzuk azt a nagyszerű ízt.
Jegyzet³ ***** Egy egyszerűbb McDonald's szalmakrumpli másolatért, használhatod a fagyasztott, előszeletelt Ore-Ida® hasábburgonyát. Csak süsd meg ugyanúgy a főzőmargarin és zsír keverékben, kihagyva az „elősütési” eljárást. Süsd -még fagyott állapotában- 6-10 percig, (a mennyiségtől függően) míg arany-barna nem lesz. Ezek is jók, de nem olyan hibátlanok ízben és alkatban, mint a friss recept.
Nanamia:
Jót nevetettem az írásodon! :)
Ne haragudj, de te tényleg Mcdonaldsban dolgozol? Bizonyára igen, de remélem azt tudod, hogy az a 60% marhahús valójában 40% hús, 30% szója, 30% zsír (kipróbáltam, tovább sütöttem a húst és nem hazudok 4 evőkanál zsír jött ki belőle kb.! A zsömle, sajt minőségi? Mind kettő műanyagot és egyéb finomságot tartalmaz! Csak rakj ki egy zsemlét egy tányérra, hidd el egy év múlva ugyanaz a látvány fog eléd tárulni, ehető lesz, mert semmilyen rovarnak, baktériumnak nem kell, csak max elveszíti a víztartalmának egy részét, de puha marad! A krumpli: 60% szója, 40% burgonya, ezt ledarálják, összekeverik majd présen kinyomják, ezért olyan szabályos!
ételre tényleg nem mondjuk, de műanyagra mondható
nekem viszont a mekis uborkaszelet ízesítése nagyon izlik.
abban mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!