Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ismer valaki tipikus erdélyi...

Ismer valaki tipikus erdélyi kaja receptet?

Figyelt kérdés
Ha igen, legyen kedves ossza meg a saját bevált módszerét. Megyét is jó néven vennék. :)

2012. máj. 9. 19:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

én csak ezt szoktam erdélyi kaját fogyasztani,de az egyik kedvencem:

[link]


:)

2012. máj. 9. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:
90%
http:// www.szekelykapu-etterem.hu/galeria/index.php#
2012. máj. 9. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

a 2. honlapon ugyan a receptek fül alatt 404-es hiba van, de ettől függetlenül mindkettőtöknek ment 2 zöld kéz a válaszért! :)


akinek van még receptje, írjon nyugodtan, a téma sosem avul el :)

2012. máj. 9. 21:18
 4/10 anonim ***** válasza:
Mikre gondolsz például, mint tipikus erdélyi recept...?
2012. máj. 10. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
hát ez az :) nem sok mindent ismerek zakuszkán, padlizsánkrémen és egy kapros-túrós sütin kívül...
2012. máj. 10. 09:17
 6/10 anonim ***** válasza:

van ez a húsgombóc leves....nos a neve nem jut eszembe, de ezt erdélyben igy meg úgy csinálják....van a vinetta, vagyis a padlizsánkrém....a zakuszka ami ugyancsak ilyen krém zöldségekből......hmmm...van még a gretár...ami tarja husi grillezve és hozzá a muzsgyé ami fokhagymás pirospaprikás szósz hozzá.....hmmm mi lehet még.....egyelőre ennyi jutott eszembe:) erdélyben születtem!

23L

2012. máj. 10. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Keress utána a Savanyú vetrecének!

Kiváló erdélyi tokányféleség!

2012. máj. 10. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim válasza:
100%

Saláta leves. Ez is Erdélyi étel.Csorba a neve a húsgombóc levesnek. Tárkonyos bárányfej leves, tárkonyos pityóka leves, túrós puliszka, tehéntúrós tejföles puliszka, tárkonyos savanyú tokány. És még sok.

Elég gazdag az erdélyi konyha is, sok olyan összetevő van amit itt M-on nem igazán lehet kapni,pl. orda, amit a tehéntúró helyet használ az erdélyi konyha sütemények és palacsintákba tölteléknek. Fűszer növényből a lestyán amit majdnem minden savanyú ételhez lehet használni, a csorbábol nem is hiányozhat, mert az adja meg az izét-

2012. máj. 15. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

csorba!! azaz....az nem jutott eszembe:) és a medvehagyma pl ott már régesrég használatos....mióta eszemet tudom ettem....itt csak most lett "divatos"

23L

2012. máj. 16. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

a miccset ismeritek? orolthusbol keszul, grillezik es mustarral fogyasztjak (bar en nem szeretem

[link]

pityokas kenyer (azt hiszem az szekelyfold:D)

2012. aug. 16. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!