Hol lehet Budapesten Borsodi vizet kapni? Valamikor tele volt vele a CBA, de aztán ez hirtelen elmúlt.
Borsodi vizet én utóljára a Kekszneked kis vegyesüzletében a sashalmi piacon láttam (és vettem).
Azóta már ott sem kapható.
Ennyire fontos lenne ennek a Borsodaqua cégnek maga a vásárló, hogy nagy ívben tojnak az igényekre?
Az hogy horror áron adják mint ásványvizet, már szót se érdemel. Annyiért meg akár Erdélyből is lehet sokkal világhírübbeket hozni - pl. a nagyváradi Auchan-ból ....
Közben persze minden kiderült.
A múcsonyi palackozó-üzembe a tulajdonos teljesen új gépsorokat telepített, aztán nagy hirtelen bejött rá a hatósági jelzés/végzés
- miután a kút környékén a talaj víztároló rétege környékén vinilkloriddal erősen szennyezett (az akkoriban még működő Borsodi Vegyiművek egyik régi lerakata által), az ásványvizet emberi fogyasztásra alkalmatlannak, sőt egyenesen betiltottnak minősítették.
Mondhatni persze - a palackozó üzem tulajdonosa a végzésre őrjöngött! Oda lett a sok milliós beruházása, ráadásul még csak némi kártérítést sem kapott sehonnan.
Holott - lehetséges, hogy az a Borsodi víz éppen a vinilklorid-tartalma miatt volt olyan jóízű.
Vinilkloriddal gyakiorlatilag én is sokat dolgoztam, és azt kell tudni róla:
(wikipédia:- A vinil-klorid szerves vegyület, az etilén klórtartalmú származéka. Színtelen, szagtalan, nagyobb koncentrációban édeskés szagú, narkotikus hatású gáz, mérgező tulajdonságú. Vízben igen kevéssé oldódik, de az etanol és dietil-éter jól oldja.)
Vagyis - hogyan van ott az ivóvízben vinilklorid, amikor vízben nem is igazán oldódik!
Lehetséges az, hogy a Szentkirályi ásványvíz, mint az egyik létező konkurencia, így tett meg egy "jó cselekedetet" velük szemben - a saját ásványvizes piaca részére?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!