Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hol lehet Budapesten Borsodi...

Keletföld kérdése:

Hol lehet Budapesten Borsodi vizet kapni? Valamikor tele volt vele a CBA, de aztán ez hirtelen elmúlt.

Figyelt kérdés
Érdeklődésemre a CBA-nál azt mondták, a gyártó-forgalmazó (Borsodaqua) nem szállít. A gyártónál érdeklődvén meg azt hallom tőlük, hogy a volt megrendelő már nem rendel. Most akkor mi van? Két szék között a pad alá estem, mint fogyasztó?
2012. jún. 11. 05:20
1 2
 11/13 anonim válasza:
Sziasztok. A borsodi viz megvasarolhato Budapesten a XVIII. KER. Lorinci piacon a NAPRAFORGO boltban, akar nagy tetelben is .Erd. ,0620 253 4636
2014. jan. 29. 15:50
 12/13 A kérdező kommentje:

Borsodi vizet én utóljára a Kekszneked kis vegyesüzletében a sashalmi piacon láttam (és vettem).

Azóta már ott sem kapható.

Ennyire fontos lenne ennek a Borsodaqua cégnek maga a vásárló, hogy nagy ívben tojnak az igényekre?

Az hogy horror áron adják mint ásványvizet, már szót se érdemel. Annyiért meg akár Erdélyből is lehet sokkal világhírübbeket hozni - pl. a nagyváradi Auchan-ból ....

2016. okt. 24. 06:37
 13/13 A kérdező kommentje:

Közben persze minden kiderült.

A múcsonyi palackozó-üzembe a tulajdonos teljesen új gépsorokat telepített, aztán nagy hirtelen bejött rá a hatósági jelzés/végzés

- miután a kút környékén a talaj víztároló rétege környékén vinilkloriddal erősen szennyezett (az akkoriban még működő Borsodi Vegyiművek egyik régi lerakata által), az ásványvizet emberi fogyasztásra alkalmatlannak, sőt egyenesen betiltottnak minősítették.

Mondhatni persze - a palackozó üzem tulajdonosa a végzésre őrjöngött! Oda lett a sok milliós beruházása, ráadásul még csak némi kártérítést sem kapott sehonnan.

Holott - lehetséges, hogy az a Borsodi víz éppen a vinilklorid-tartalma miatt volt olyan jóízű.

Vinilkloriddal gyakiorlatilag én is sokat dolgoztam, és azt kell tudni róla:

(wikipédia:- A vinil-klorid szerves vegyület, az etilén klórtartalmú származéka. Színtelen, szagtalan, nagyobb koncentrációban édeskés szagú, narkotikus hatású gáz, mérgező tulajdonságú. Vízben igen kevéssé oldódik, de az etanol és dietil-éter jól oldja.)

Vagyis - hogyan van ott az ivóvízben vinilklorid, amikor vízben nem is igazán oldódik!

Lehetséges az, hogy a Szentkirályi ásványvíz, mint az egyik létező konkurencia, így tett meg egy "jó cselekedetet" velük szemben - a saját ásványvizes piaca részére?

2021. máj. 15. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!