Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyen alapanyagokat nem...

Milyen alapanyagokat nem lehet kapni Angliában?

Figyelt kérdés
Nemsokára kiköltözünk a párommal, és próbálok előre felkészülni a kinti életre. Valaki azt mondta, hogy kint nem lehet pirospaprikát kapni, ez tényleg így van? Illetve hogy a tejföl is teljesen más ott kint, és nem igazán lehet úgy használni, mint itthon. Miket nem lehet még kapni ezen kívül?
2012. ápr. 24. 21:13
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

ja, darált mákot se láttam, se darálót. hallottam olyat, hogy valaki akart venni, és azt hitték kábszeres, hogy mákteát akar:)

nem darált mák van, de azt is vadászni kell.

2012. ápr. 24. 23:00
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

fehérrépa,karalábé,zeller,mák.ezek mind kaphatóak a tesco-ba,Lidl-ben.Asda-ban,sainsbury-ban is.

Gesztenyepürét csak konzervbe láttam,és vettem is egyet,de elég pocsék.Olyat amiit otthon veszünk(fagyasztott) nem találtam még.de keresem.

Sóskám nekem csak azért van,mert én ültettem a kertben,és állandóan nő..

2012. ápr. 24. 23:08
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
az nem fehérrépa, amit kapsz..hanem paszternák. szintén nem karalábé, hanem karórépa, vagy mi, rokona a karalábénak. DARÁLT mákot nem kapsz. a zellernek meg a szárát árulják, nem a gumót, mint otthon.
2012. ápr. 24. 23:28
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Majd ha kiköltöztök, akkor az első legyen, hogy szétnéztek a portán :) Nagyon sok helyen van Lengyel, Román és Magyar bolt, ahol szinte mindent be lehet szerezni.Román boltban vettem 1x savanyú uborkát, de valami nagyon rossz volt.Nem olyan finom a napraforgó mag sem a Román boltba.Ahol én laktam egy Magyar pár üzemeltetett/nyitott Fornettis boltot, de az sem volt olyan, mint itthon. Boci csoki sincs, bár Magyar boltban biztos van.Végül is minden van, csak keresni kell! Én a lecsót nagyon szeretem, de nem a tojásosat, hanem tarhonyásan, édesen, mivel nem találtam kint tarhonyát, ezért kusz-kusszal helyettesítettem, és ugyan olyan volt, ha nem finomabb...
2012. ápr. 24. 23:38
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

zsemlemorzsa= bread crumbs [link]

kacsazsírt is lehet kapni , csak marha drága

2012. ápr. 24. 23:42
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
zeller gumót már vettünk.azt lehet kapni.
2012. ápr. 24. 23:44
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
a tarhonyáról jut eszembe, hogy én egy indiai/ázsiai boltban vettem valami hasonlót, nem tudom, mi volt, de tarhonya íze volt. de "normál" angol boltban tényleg nem nagyon van.
2012. ápr. 25. 19:27
 18/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, még nem volt időm rendesen elolvasni mindet, mert jelenleg azt sem tudjuk, hol áll a fejünk, de így első átfutás után nagyon hasznos dolgokat írtatok!
2012. ápr. 25. 23:18
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
zsemlemorzsa: fogod a száraz kenyeret, beleteszed egy erős zacskóba, és sodrófával összetöröd :)
2012. ápr. 29. 15:13
 20/26 anonim ***** válasza:
előző, kicsit el vagy tájolva. ugyanis, Angliában a szeletelt, tartós kenyér az elterjedtebb (és olcsóbb). abból nehezen lesz zsemlemorzsa, eleve nem is szárad ki (nem úgy szárad ki), ahogy a veknis. az otthoni, veknis fajtát csak a nagyobb boltokban kapod, és drágább is, majd pont azért költök többet rá, hogy leszáríthassam...
2012. ápr. 29. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!