Nemsokára kiköltözünk a párommal, és próbálok előre felkészülni a kinti életre. Valaki azt mondta, hogy kint nem lehet pirospaprikát kapni, ez tényleg így van? Illetve hogy a tejföl is teljesen más ott kint, és nem igazán lehet úgy használni, mint itthon. Miket nem lehet még kapni ezen kívül?
túró nincs (cottage cheese,de az nem ugyanaz), a pirospaprika vagy ízetlen, vagy nem is kapsz, a tejföl az cream, nem az igazi. nem kapsz jó disznózsírt hússütéshez, hiányozni fog a sima kolbász amit belefőznél az ételbe .és nincsenek füstölt husok, savanyúkáposzta, savanyított zöldségek (ami van az tiszta ecet)....
2012. ápr. 24. 21:32
2/26 A kérdező kommentje:
A disznózsírért nem kár, és savanyúkáposztát is csak félévente talán egyszer eszünk.
2012. ápr. 24. 21:38
3/26 Emma0991 válasza:
Túró van,a nagyobb lengyel boltokban,meg a litván-lett kisboltokban is kapható a tejföllel egyetemben.Londonban 2 magyar bolt is van,egyszer se jártam ott,mert nagyon lehúzós helyek,de ha végképp nem bírnád tovább egy alapanyag nélkül ott tuti találsz. Fűszerek megtalálhatók nagyáruházakban,vagy indiai off-licence boltokban. Minden van,csak keresni kell.
Üdv Londonból:)
2012. ápr. 24. 21:49
4/26 Emma0991 válasza:
Túró,tejföl kapható a lengyel,és a litván-lett(ez általában egyben van) boltokban. Pirospaprika mítosz hülyeség, a nagyáruházakban,ahol van indiai fűszer,meg bármelyik kisboltban(off-licence boltoknak hívják őket,ált. indiai vezetésűek,tehát indiai kajákat árulnak)tonnaszámra van,úgy egy hete csináltam paprikás krumplit a páromnak. Minden van,csak keresni kell.
Üdv Londonból:)
2012. ápr. 24. 21:51
5/26 anonim válasza:
túró van a lengyel boltokban twarog néven. a cottage cheese ugyan tényleg nem ugyanaz, de ha leöntöd a vizet róla, megteszi. a cream az a tejszín, nem csoda, hogy az elsőnek nem jött be...a tejföl az a sour cream, a nagy boltokban van, de nem kapsz minden sarki kisboltban. nincs szaloncukor:) se kifli. zsemlemorzsa akad, de vadászni kell rá.
2012. ápr. 24. 21:56
6/26 Emma0991 válasza:
Zsemlemorzsa-lengyel bolt.Hála az Istennek ezért a sok polákért,aki nem fekete az lengyel itt,ennek a részén Londonnak,rólam is azt hiszik,hogy az vagyok:)A konyhájuk szinte ugyanaz.
Elnézést az előbbi kétszeri írásért,de vacakol a gépem.
2012. ápr. 24. 22:02
7/26 anonim válasza:
A lengyel cuccok kozott tenyleg sok hasznosat talalni, mi szeretjuk a befottjeiket, a savanyu kaposztajukat, kolbasz is hasonlo nagyon a magyarhoz. Tejfol a sour cream valoban, ahogy irtak, de a cream fraiche is az, csak nem olyan savanyu. Lecsohoz kaliforniai paprikat szoktunk venni, abbol nekunk sokkal jobban izlik mint az otthoni tv paprikabol, es nem kell hozza cukor :) . Disznozsirt en szoktam csinalni ugy hogy mindig lefagyasztom a koverjet amit a disznohusrol levagok es ha bizonyos mennyiseg osszegyulik, kisutom :) sult oldalas keszitesenel is szoktam tenni egy- ket darab koverjet mert az oldalashus nagyon zsirmentes es nem sul jol nelkule. Orolt paprikat szinten lehet venni, tescoban a" world food" soron az indiai cuccoknal fel kilos kiszerelesben van tok olcson. Delikatot szinten lengyelt szoktam venni, kucharek a neve. Leveskockat pedig lengyelt- angolt- tescost- markast es keverem oket. Egy ilyet egy olyat teszek a levesbe es ugy finom. Zsemlemorzsat szinten ittbon csinalok mert a bolti tul szaraz nekunk. Neha veszek egy kenyeret direkt erre a celra, kiszaritom, megpiritom tepsuben, lereszelem es atszitalom. Ez kicsit nagy munka de megeri:) az eredmeny igazi magyaros zsemlemorzsa(kenyermorzsa). Egyelore ennyi jut eszembe.
2012. ápr. 24. 22:08
8/26 anonim válasza:
Én amit eddig nem találtam (7 éve élek kint)
- édes TV paprika
- tepertő
-gesztenyepüré
-sóska
-kifli
Pirospaprikát lehet kapni szinte minden üzletben.Igaz nem olyan szép piros,és finom mint otthon.Tejfölt is lehet kapni,és nagyon finom.Nem más a tejföl,ugyanolyan finom,és lehet vele dolgozni.
Túrót a lengyel boltban lehet kapni,de egy kicsit drága.
Amit én nagyon hiányolok az a turó rudi...Nem lehet kapni
2012. ápr. 24. 22:18
9/26 anonim válasza:
ma 22:18 vagyok
Még valamit.Tejfölt,zsemlemorzsát stb szinte minden tescoban,Asda-ban,Sainsbury-ban lehet kapni--
2012. ápr. 24. 22:20
10/26 anonim válasza:
gesztenyepürét én vettem, de sós volt..mivel pulykába szánták. húsféle passz, vegetáriánus vagyok.
túró rudi nincs, de az engem nem hat meg:) valamint, szőlőcukrot se láttam, sóska sincs, sőt, fehérrépa se, hanem paszternák (nagyobb, és édeskés, nem kesernyés). meg nem karalábé, hanem swede meg turnip (kétfajta karórépa, de ugyanaz gyakorlatilag, csak az egyik nagy, a másik kicsi).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!