Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A gyulai kolbász tényleg...

A gyulai kolbász tényleg lóhúsból készül?

Figyelt kérdés
2009. jún. 8. 03:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A gyulai nem, de van egy-két cég aki csinál lókolbászt, lóvirslit, árul lóhust. Pesten a Csarnokban is kapsz.
2009. jún. 8. 03:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem lóhúsból készül de gyártanak abból is,ez jóval drágább és rá is van írva.Nemtudom hol laksz de nagyobb üzletekben ha szeretnél venni kérdezd meg hogy árulnak-e az esély meg van rá,hogy kapsz.De ha azért kérdezted mert nem szeretnél enni lókolbászt akkor nyugodtan megveheted a Gyulait mert sertésből készül.
2009. jún. 8. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim válasza:
100%

A Gyulai disznó. Nekem elhiheted. Én is gyulai vagyok.

Szóval a Gyulai Húskombinát is gyártott kis szériában lókolbászt, de úgy, mint az egyik előző hozzászóló is írta méregdrágán. Megkóstoltam és finom volt. Ajánlom mindenkinek.

2009. jún. 15. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim válasza:
100%

És még valami. Biztosan hallottátok, hogy nagy bajban van a Gyulai Húskombinát. A város önkormányzati képviselőinek egy csoportja indított is egy mozgalmat "Szeretem a Gyulait, egy szelet Magyarország" címmel.

[link]

Kérek mindenkit, aki tud, segítsen abban, hogy megmenthessük ezt a hungaricumot és az ott dolgozók munkahelyét.

2009. jún. 15. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
A minőségi magyar szárazkolbászokat (mindegyiket) sertéshúsból készítik, de nem akármilyenből! Csak a kiöregedett, tenyésztésre már nem alkalmas anya,-és kiherélt kandisznók húsából készül. És miért? Mert ezek az állatok minőségi takarmányozást kaptak-lévén tenyészállatok-tehát a húsuk nem "puffasztott" gyorselőállítású,hanem természetes módon és idő alatt felépült, azonkívül, mivel"öreg" állatok, a húsuk "kiérett",víztartalma fele a tőkehús céljára tenyésztett vágóállatokénak.Igy gazdaságosabb is, mert a szalámi nem mindegy, hány százalékát veszíti el a súlyának, mire készáru lesz belőle.A ló az mese habbal.De hallottam már szamarat is. (van olyan vidék, ahol a mai napig tartanak szamarat levágás céljára,ez nem mese,Nagyszokolynak hívják a falut,valóban,szalámit, kolbászt stb készítenek belőle.Én csak azért nem ettem ilyent,mert kínáltak ugyan, de nem bírtam megkóstolni, mert előtte ismertem az illető szamarat)
2010. jan. 29. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:

Gyulai kolbász

A gyulai kolbász csoportjába sorolható a gyulai és szarvasi lókolbász, ezek húsalapanyaga inaktól mentes lóhús.

A gyulai és szarvasi lókolbász előállítási módja szintén hasonló a gyulai kolbászéhoz.

[link]

2023. dec. 2. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:

1972-től egyre több traktor jelent meg a művelésben. Ez az időszak egyúttal a lóállomány nagyarányú csökkenésének az ideje. Belőlük készült a szegényebbek által fogyasztott „lógyulai” kolbász.

[link]

2023. dec. 2. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!