A gyulai nem, de van egy-két cég aki csinál lókolbászt, lóvirslit, árul lóhust. Pesten a Csarnokban is kapsz.
2009. jún. 8. 03:43
Hasznos számodra ez a válasz?
2/7 anonim válasza:
Nem lóhúsból készül de gyártanak abból is,ez jóval drágább és rá is van írva.Nemtudom hol laksz de nagyobb üzletekben ha szeretnél venni kérdezd meg hogy árulnak-e az esély meg van rá,hogy kapsz.De ha azért kérdezted mert nem szeretnél enni lókolbászt akkor nyugodtan megveheted a Gyulait mert sertésből készül.
2009. jún. 8. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
3/7 anonim válasza:
A Gyulai disznó. Nekem elhiheted. Én is gyulai vagyok.
Szóval a Gyulai Húskombinát is gyártott kis szériában lókolbászt, de úgy, mint az egyik előző hozzászóló is írta méregdrágán. Megkóstoltam és finom volt. Ajánlom mindenkinek.
2009. jún. 15. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
4/7 anonim válasza:
És még valami. Biztosan hallottátok, hogy nagy bajban van a Gyulai Húskombinát. A város önkormányzati képviselőinek egy csoportja indított is egy mozgalmat "Szeretem a Gyulait, egy szelet Magyarország" címmel.
Kérek mindenkit, aki tud, segítsen abban, hogy megmenthessük ezt a hungaricumot és az ott dolgozók munkahelyét.
2009. jún. 15. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
5/7 anonim válasza:
A minőségi magyar szárazkolbászokat (mindegyiket) sertéshúsból készítik, de nem akármilyenből! Csak a kiöregedett, tenyésztésre már nem alkalmas anya,-és kiherélt kandisznók húsából készül. És miért? Mert ezek az állatok minőségi takarmányozást kaptak-lévén tenyészállatok-tehát a húsuk nem "puffasztott" gyorselőállítású,hanem természetes módon és idő alatt felépült, azonkívül, mivel"öreg" állatok, a húsuk "kiérett",víztartalma fele a tőkehús céljára tenyésztett vágóállatokénak.Igy gazdaságosabb is, mert a szalámi nem mindegy, hány százalékát veszíti el a súlyának, mire készáru lesz belőle.A ló az mese habbal.De hallottam már szamarat is. (van olyan vidék, ahol a mai napig tartanak szamarat levágás céljára,ez nem mese,Nagyszokolynak hívják a falut,valóban,szalámit, kolbászt stb készítenek belőle.Én csak azért nem ettem ilyent,mert kínáltak ugyan, de nem bírtam megkóstolni, mert előtte ismertem az illető szamarat)
2010. jan. 29. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
6/7 anonim válasza:
Gyulai kolbász
A gyulai kolbász csoportjába sorolható a gyulai és szarvasi lókolbász, ezek húsalapanyaga inaktól mentes lóhús.
A gyulai és szarvasi lókolbász előállítási módja szintén hasonló a gyulai kolbászéhoz.
1972-től egyre több traktor jelent meg a művelésben. Ez az időszak egyúttal a lóállomány nagyarányú csökkenésének az ideje. Belőlük készült a szegényebbek által fogyasztott „lógyulai” kolbász.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!