Hogy készül a sült fagyi?
Hozzávalók:
Pár gombóc fagyi jéggé fagyasztva
2 db tojás
tej
liszt
cukor
fahéj
olaj a sütéshez..
Elkészítés:
A tojásból a lisztből a tejből a cukorból a fahéjból nagyon sűrű palacsinta tésztát készítünk.
Az olajat felfórrosítjuk (itt nem szabad spórolni az olajjal).
A fagyi gombócokat amik tényleg fagyosak belemártjuk a masszába és mehet is a forró olajba.Mindkét oldalát megsütjük. Nem kell sokáig sütni, mert akkor a fagyi elolvad csak éppen, hogy aranyszínű legyen.
Fahéjas porcukorral tálaljuk és azonnal fogyasztjuk...
Tanácsok:
Azonnal kell fogyasztani, mert így a legfinomabb.. Kívül forró belül pedig ott a finom jeges fagyi..
Tényleg jegesnek kell lennie a fagyinak, mert különben nem tudod bebundázni sem...
Isteni finom... nmegéri a próbálkozást.. Ez jutalom is lehet egy fogyókúra után... Mértékkel együnk belőle, ha féltjük az alakunkat...
Ez egy viszonylag használható recept.
A legfontosabb, hogy a gombóc nagyon fagyott legyen mikor beleteszed a nagyon forró olajba. Az is fontos, hogy az olaj soha ne legyen csak simán meleg, így azt ajánlom, hogy egyszerre csak egy vagy két gombócot dobj be bő olajba (nehogy a sok fagyott gombócot), mert az lehűti az olajat nagyon gyorsan!
Párizsiasan (liszt-tojás-liszt) és sima morzsabundában (liszt-tojás-zsemlemorzs) is nagyon finom!
Nekem a kedvencem a rántott túrórudi :)
Lefagyasztod a rudit, majd bepanírozod hagyományos magyarmódon és forró bő olajban kisütöd!
Isteni!
Csak a töltött rudik jók erre a célra (azokból is a lekváros a legfinomabb), mert a töltetlen nagyon száraz!
Lilu2107
Én is nyíregyi vagyok, de fogalmam sincs hol lehet az a kínai étterem...Van tipped?
Nagyon ráizgultam a fagyira.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!