Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ki tud hacsapuri receptet,...

Ki tud hacsapuri receptet, vagy legalább valami hozzá közelálló, hasonló receptet?

Figyelt kérdés
Örményországban ettem és valami elképesztően-fantasztikusan finom volt! Ez egy forró, sajtos lepényszerűség, de állítólag a hozzávaló sajt nálunk nem kapható, így az is kellene, mivel lehet azt nálunk pótolni. Aki teheti, kóstolja meg valahol! Vagy esetleg étterem, ahol ilyet lehetne kepani? Köszönöm.
2009. máj. 31. 15:10
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

50 dkg Anikó sajt, 2 tojás, 50 dkg finomliszt, 10 dkg vaj, 1 teáskanál cukor, 1 bő mokkáskanál só, fél mokkáskanál szódabikarbóna, 2,5 dl tej (plusz én tettem még a sajtba apróra vágott chilipaprikát is)


A leírás szerint a sajtot szeletekre vágás után áztatni kellett volna 2-5 óra hosszat (azt mondja, ha túl sós), de ezt én nem tettem meg. A vízből kivett - illetve én a szeletelt sajtot egy villával összetörtem - ez volt a legküzdelmesebb feladat, tökéletesen nem is sikerült, de szerintem nem volt probléma belőle. Hozzáadtam 1 tojást, és összegyúrtam némileg(!) homogén masszává, és beletettem saját szándékomból a chilipaprikát is.

Kimértem a lisztet, beletettem a cukrot, a sót és a szódabikarbónát, összekevertem, ment hozzá a vaj darabokra vágva, összemorzsoltam az egészet. Beleöntöttem a tejet és a másik tojást, majd összedolgoztam. Egy puha, jól kezelhető tésztát kaptam.

A recept szerint 2 lepényt kellett volna készíteni, de én jobbnak láttam háromfelé osztani, hogy mindnyájunknak külön adagja legyen, mert ráadásul a harmadik számú kedvezményezett csak este érkezett. Tehát háromfelé osztottam és kb. fél cm vastag köröket nyújtottam belőle. A tészta közepére tettem a sajtot, a szélét pedig harmonika szerűen összefogtam, és behajtottam a tészta közepéig, rányomkodtam.

A sütésre két variációt adott meg, én a sütőben sütést választottam, mivel az kényelmesebbnek tűnt. Tehát a sütőt előmelegítettem 180 fokosra, és sütőpapíron 25 perc alatt kicsit megszínesedve megsült. (A másik mód: kevés olvasztott vajjal kikent serpenyőbe tenni úgy, hogy a hajtogatott oldal legyen alul, fedő alatt szép zsemleszínűre sütni az alját, majd megfordítani, és fedő nélkül sütni készre.)

2009. máj. 31. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, és külön örülök, hogy kipróbált receptet írtál. Remélem nekem is sikerül és hasonlítani is fog az örményországi (mennyei) ízre...Hálás köszönet!
2009. jún. 1. 10:46
 3/3 anonim válasza:

Szia

Juh sajt vagy juhturo kell a Hacsapuriba,minden alapanyogot meg tudsz venni hozza itthon is.

2010. jún. 23. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!