Miért kell egy füstölt kolbászba szacharóz, ízfokozó, antioxidáns, és tartósítószer?
Nemrég vettem egy pár füstölt kolbászt. Nem is figyeltem az árát, gondoltam mégse lazackaviár, kolbászra még csak van pénzem.
A pénztárnál néztem, 919 ft volt ráírva egy 25 dkg-os kolbászra.
A leghíresebb magyar gyártó terméke.
Ha már így alakult, megvettem, már csak kíváncsiságból is, hogy milyen lehet.
Semmi extra, majdnem az egyik legjellegtelenebb ízű termék, amivel valaha találkoztam. Néztem az összetevőket, és ilyenek voltak benne.
Kíváncsi lennék a véleményetekre. Nem arra, hogy mekkora rutintalan hülye vagyok, arra már rájöttem, és tanultam is belőle.
Miért kell egy elvileg hagyományos eljárással készült kolbászba tartósítószer?
Miért kellenek egy 3700 kilós egységárú kolbászba a fent említett "E" cuccok?
Ha csak így tudnak kolbászt készíteni, hogy van képük egy ilyen "zs" kategóriás kb 1200-1500 ft-ot érő terméket ennyiért adni???
És a lényeg! Hogy mer bárki a magyar termékek vásárlására buzdítani valakit? Állandóan ezt lehet hallani, hogy így a magyar termékek, meg úgy az őstermelők, meg a kiváló magyar áru...
Talán ha minőségben, és árban valamennyire megközelítenék a külföldieket, de ettől jelenleg fényévekre vannak.
Ezt értem a zöldségekre, húsipari termékekre, gyümölcslevekre, halakra, stb.
Az, hogy drága, relatív.
A hurka nálam 980 forint. Ha elvisz valaki 2 kilót, megsüti krumplival, négyen esznek belőle kétszer, (mondjuk vacsora és reggeli), ki van törölve a tepsi, mindenki elégedett.
Vagy vesz a ....-ban akciósan 780-ért, ami sütéskor péppé durrog, és amikor az első darab szőrös bőr kifordul belőle, megy a kutyának, és lehet sütni a rántottát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!