Van egyszerű tortellini receptetek?
Szia
Én tudok egy tortellini receptet vagyis egyfajta alaptésztát tudok neked mutatni.Én is így készítem.
Tehát félkilő liszthez 5 tojás kell.
Ha ez soknak tűnik akkor csináld kevesebbel pl.:300g liszt 3 tojás.
Tehát a lisztet egy tálba teszed és egyszerűen összegyúrod a tojásokkal, 1 félkanál sóval és egy kis olivát is tehetsz bele.
Ezt elég sokáig kell gyúrnod, vagy ha van géped úgy talán még egyszerűbb.
Először nagyon száraznak tűnik, de NE rakjál bele semmit, főleg ne vizet.
TIPP:Ha kész a tészta rakd be félórára a hűtőbe, folpackba vagy nejlonba csomagolva.
Ezalatt eltudod készíteni a tölteléket.
Én igazából nem ismerek ilyen olasz töltelékrecepteket,
de gondolom van benne bazsalikomtól kezdve sajtok..meg minden finom...
Én így készítem:1 hagymát pici kockára vágok.Olajon megpirítom, hozzáadok félkiló darálthúst (azt hogy pontosan mennyit majd kitapasztalod...most csak mondtam valamit)
Hozzáadsz 2dl vizet.
Sűrű, pörköltes alapot főzöl szaftra itt nemigazán van szükség, de mindegy.Fűszerezed mindenféle olaszos fűszerekkel, bazsalikommal stb.
A húst a végén tejszínnel lágyabbá tehetsz.
Na kb eggyi volt az "előkészítés"
Most jön a tészta kinyújtása.
Gyanítom nincs tésztanyújtó géped, ha nincs az sem baj.
Ha géped van akkor gondolom már használtad..és kitudod rajta nyújtani a tésztát...
Ha kézzel kell dolgoznod akkor nagyon vékony tésztát nyújtasz közbe persze lisztezed.
Ezután már sietned kell mert a tészta elkezd száradni!!!
Javaslom először csak a tészta egy kis részét nyújtsd ki és ne egyszerre!
Kb. 8 centis kockákat vágsz ki a tésztából.
Gyorsan dolgozz!
Egyesével kellene csinálnod a tortelliniket.
Nem tudom mennyire ismered a hajtogatást.
Raksz fél evőkanálnyi tölteléket a tészta közepére a szélét az ujjaddal benedvesíted vízzel, félcentis csíkban kb.
A tésztát kettéhajtod átlósan.Lenyomkodod az oldalát.
Kapsz egy háromszöget.
A háromszög két végpontját megfogod:felemeled kicsit, azt a megmaradt csúcsot amit nem fogsz az ujjaiddal azt elkezded magad felé hajlítani, a két végét viszont pont az ellenkező irányba hajtod és összefogod őket.Ehhez is lehet egy kis vizet használni.
Jobb kép nem volt kb ezt találtam:
Ezeket megcsinálod...elég sok munka van vele.
De viszont olcsó.
A tölteléket készítheted sonkásan sajtosan..erre a google-ban van pár recept.
Ezután már csak annyi a teendő hogy porró, lobogó vízben megfőzöd a tortelliniket.
Pontos időt nem tudok mondani..
Én már látom ha a tészta kész, akkor veszem ki.
Lecsepegteted, és kész is.
Olasz receptekben láttam hogy ezután még cifrázzák olívaolajjal,illetve mindenféle tejszínes szószokkal.
Azthiszem ennyi.
A legtöbb gond a hajtogatással lehet.
Remélem ráérzel hogy hogyan is megy ez!.
:)
Remélem megpróbálkozol vele és elkészíted
Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!