Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogyan lehet házilag ricottát...

Hogyan lehet házilag ricottát készíteni?

Figyelt kérdés
A ricotta (jelentése: újrafőzött) a megalvadt tej leszűrése után visszamaradt savó felmelegítésével és sav hozzáadásával kicsapódó savósajt. Nem azonos a túróval, annál kevésbé savanyú.
2011. dec. 31. 06:38
 1/3 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag sehogy, mert rengeteg tejsavóra lenne szükséged, és a fehérje kinyerése sem egyszerü dolog.
2011. dec. 31. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem azonos a tùróval. En ùgy szoktam (hàzitejbõl)felforralok 2 liter tejet és beleteszek aprànként 5-6 kanàl ecetet(ez függ az ecet erõsségétõl azért kell lassan beletenni az ecetet, és kavargatni óvatosan)amikor turósodik kikapcsolom a gàzt és hagyom 10 percig àllni. Utàna gézen keresztül leöntöm a savójàt és hagyom csöpögni.
2011. dec. 31. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
A végeredmény lenne a ricotta?
2011. dec. 31. 17:02

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!