Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogyan készítik Kínában a...

Hogyan készítik Kínában a rizst. Hogyan készítik el a kínaiak?

Figyelt kérdés
2009. márc. 26. 11:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%
egészen más rizsből van mint a magyar rizsek
2009. márc. 26. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
59%
Jó csomósra főzik, hogy meg lehessen fogni pálcikával.
2009. márc. 26. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én láttam egy műsort, amiben egy kínai nő főz és amikor az anyukájával rizst csinált, az egyáltalán nem volt csomós.

Egy nagy edényben főzték meg a rizst kevés sóval, mejd rázogatva leszűrték.

Nem kell szétfőzni és nem kell előtte megmosni.

Ők így csinálták.

2009. márc. 26. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tesznek bele sót, mert a szója szósszal izesitik. Nem mossák meg előtte és nem főzik olyanra, mint itthon. Sokkal jobban össze van tapadva, nem olyan pergős, hogy a pálcikával lehessen enni.
2009. márc. 26. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy eredetileg mit használnak, de mikor bemész egy kínai gyorsétteremben, mindig megcsap az a kínai kaja szag, ami rájöttem, hogy a Jázmin rizsnek köszönhető. Annak van ilyen illata. szóval, ha az itt leírtak alapján elkészíted, én ezt a rizsfajtát ajánlanám hozzá, és biztos a kínai feeling :D
2009. máj. 14. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
koszi mindenkinek...........te lattal mar valhol effele rizst?
2009. máj. 14. 20:58
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Apuék múltkor vettek. Ilyen olcsó rizsnek nézett ki a csomagolás alapján, de apu azt mondta h drága.


Am vmi nagyobb helyen biztos van, a machban nem láttam, de tesco v ilyesmiben kéne lennie.

2009. máj. 15. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:

koszi

majd a Tescoba megnezzem

2009. máj. 15. 20:31
 9/11 anonim válasza:
pálcikával
2010. aug. 7. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Kínában nagyon kevés embernek va olyan kiváltságos élete, hogy rízst egyen. Ugyanis bármilyen hihetetlen a szükséglethez képest kevés van belőle és emelett rettentő drága.

Nagyobb áruházakban biztosan találsz jázmin rízst, de értelem szerűen ez sem olyan, mint a kínai. Valamikor láttam az uncle bens-nek "sushi rízs" nevezetű termékét, ami egy cseppet határán van a kinti rízsnek.

Egyébként én úgy szoktam, hogy dédpapámról maradt rám bambusz rízs pároló edény abban főzöm. Semmi esetre se tegyél sót a vízbe, mert attól sem fog annyira ragadni. Egyébként semmi titka nincs, csak megfelelő időben kell lekapni a tűzről és nem szabad hideg vízzel leöblíteni.

2010. aug. 12. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!