Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Gyros és a döner kebab között...

Gyros és a döner kebab között mi a különbség?

Figyelt kérdés
(bocs nem vagyok ebben jártas)
2011. máj. 25. 18:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én Ausztriában ettem Dönert de semmi köze nem volt a gyroshoz nekem jobban izlet nagyon finom volt
2013. jún. 11. 22:23
 12/14 viky0616 válasza:
Ha nem ettetek meg jo dönert akkor nem is tudhatjatok, hogy mi a kulonbseg, teljesen mas a hus fuszerezese, es kaposzta is van benne söt nagyobb is sokkal mint egy gyros.
2014. nov. 29. 23:04
 13/14 szabóméhészet ***** válasza:

sziasztok

látszik hogy Magyarországon nem árulnak dönert ezért nem is ismerhetitek.

Eleve a döner 1971 óta létezik,Nyugat-Berlinben találta ki egy török büfés.mondhatjuk a dönert a németországi törökök mekijének,bigmacjének is.a lényege hogy állva sétálva meg tudd enni,ne kelljen leülni hozzá mint egy dönertányérhoz.

a döner és a gyros között a különbség a húsban van.a dönerbe nem kerülhet disznóhús,csak rétegezett pulyka,birka,borjúhúsból készülhet a dönernyárs ami a döneresnél forog a grill előtt.

a gyrosban lehet disznóhús.

a következő választék van egy döneresnél(Németország,Ausztria,Hollandia)

-döner tasche azaz döner pitában

-vega döner,döner hús nélkül

-dürüm,a tortillába tekert zöldséges dönerhús

-dönerbox,azaz a tányért egy doboz helyettesiti,rizs vagy sültkrumpli a körete

-dönerteller azaz dönertányér helyben fogyasztásra rizzsel vagy krumplival

-cevapcici(marhából,birkából)

-bosna(hasonló a cevapcicihez)

viszont gyrost azt nem igazán találni Németországban és Ausztriában,mióta kinn dolgozom évek óta gyros éttermet még nem láttam.

2015. márc. 6. 23:08
 14/14 szabóméhészet ***** válasza:

Még valami, az egésznek az alapja a kebab,a törökök nemzeti kajája,a nyárson sült birka,borjúhús.

ebből agyalta ki 1971-ben a döner feltalálója a pitás(törökök-görögök kövön sűlt kenyere) változatot.

Fenn a Ruhr-vidéken,Berlinben a döner(a pitás) az döner vagy döner tasche(táska).lejjebb Bajororoszágban Ausztriában ha dönert akarsz enni,akkor jobb ha kebabot kérsz,mert a döner hallatán eléd tesznek egy jókora tányérra porciózott döner tellert,döner tányért :DDD

2015. márc. 6. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!