Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyen íze van a csigának?

Milyen íze van a csigának?

Figyelt kérdés
2011. máj. 24. 11:53
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
A kakaós tényleg nem rossz, bár az kicsit más. :D
2011. jún. 1. 08:52
 12/17 A kérdező kommentje:
Állagában hasonlít a polipra vagy csak olyan rágós?
2011. jún. 1. 08:53
 13/17 Felcsi válasza:
34%
Kóstold meg és rájössz ._.
2011. jún. 3. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Én ettem,de,hogy soha többé nem fogok,az biztos.Először is: nem szeretem a halat.Ennek meg olyasmi,halra emlékeztető íze van.Másrészt:Úgy ettem,hogy én magam készítettem el,és az elkészítési módja az egy iszonyat.Az összeszedett méretes csigákat 2-3 napig éheztetni kell,közben gyakran vízzel slagozni.Mielőtt nekiállsz,át kell őket mosni mosószeres vízben,majd kiöblíteni.(A csigák közben folyamatosan sírnak,nem vicc,hangosan)Alaposan megsózott vizet kell forralni,ebben kell élve(!!) megfőzni a csigákat.Hogy úgy mondjam,nem örülnek neki.Akkor kiveszed,és a csigákat a házukból kicuppantod valami görbe zsákvarrótűvel.A "nem odavaló részeket" levágod,ez teszi ki a csiga 4/5-öd részét,látványnak sem utolsó,rémes.Akkor,alig marad belőle valami,az a csiga,a főzési alapanyag. Jól megmosod egy csomószor,majd fűszeres vízben kb másfél órát előfőzöd. Ez ekkor még mindig csak alapanyag. Az ételt ez után kezdheted el főzni belőle.Mire én a dolgokban idáig jutottam,felőlem a világ legfinomabb csemegéje is lehetett volna,annyira felfordult a gyomrom,hogy alig bírtam az ételt megkóstolni.Egyébként,gondolom,hogy nem rontottam el,-egyébként szakács vagyok-mert rajtam kívül(persze ők nem látták a folyamatot)mindenkinek ízlett. Egyenek sokat.
2011. jún. 3. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy ilyen részletesen leírtad! Hú ez azért nem semmi, milyen macerás elkészíteni! 0.0 Nagyon undorító lehetett, de legalább másoknak ízlett. :)
2011. jún. 5. 09:33
 16/17 Pub válasza:
rendszeresen eszem. vajas petrezselymes zsószban sütöm nagyon finom egy jó kis baugette tel:) Mo n meg vmi jó kenyerrel
2012. jan. 23. 00:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 nagyimi válasza:
Na, ezt én is kipróbáltam már, mégpedig kétféle módon. Az egyik a saját feldolgozás, szedés, éheztetés, mosás, tisztítás, főzés, stb. Valóban ronda egy munka. Aztán megfőztem pörköltnek, jó sűrű szafttal, lecsósan, jó fűszeresen. Nem volt semmi mutatvány, a "szétfőlős" hozzászólóval ellentétben több órán keresztül kellett főzni, a végén kuktába tettem. Na, abban megpuhult, de még így is rágós volt, ha a jó erős fűízt leszámítjuk, ehető volt, de semmi "finomságot" nem mondhatok róla. A második alkalommal csigafeldolgozóból kapott alapanyaggal dolgoztam, amit visznek a franciákhoz. Tök gusztustalan volt ez is, csak a főzés és kiszedegetés itt kimaradt. A zsigerzacskójuk ugyanúgy rajta volt, azt le kellett vágni. A többit szintúgy készítettem mint az első alkalommal, az eredmény is ugyanaz lett. Volt, akinek ízlett, de én is azt tudom mondani, hogy egye csak az, akinek nincs módja fínom pacalt enni!
2014. jan. 24. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!