Milyen íze van a csigának?
Ha sózva van akkor kb mint a takony.
Egyébként meg ha pörköltet csinálsz belőle, akkor olyan lesz ahogy ízesíted, csak vigyázz mert hamar szétfő.
én külföldön ettem, de nem tudtam , hogy csiga. azt hittem
először, hogy gomba a mittudomén milyen halszeleteken.
aztán az olasz kollegáim a másik asztaltól röhögve mutogatták a két mutatóujjukkal a szarvacskákat.akkor jöttem rá, hogy csiga, de semmi rossz íze nem volt.kicsit olyan gumis, mint a gomba.
nem lettel rosszul, nem rókáztam ki, szóval nem lett meg
az örömük:))
Köszi a válaszokat! :)
Akkor ezek szerint nincs olyan felismerhető íze, mint mondjuk a csirke vagy a disznóhúsnak.
Ma 11:58
"hamar szétfő"
Igen kb. mint a pacal, vagy a zúza.
Melyik részét etted, ami hamar szétfőtt??
ha jól emlékszem, kiszedik a házból, megfőzik, megsütik sok füszerrel és visszateszik füszeres vajjal.
arra nem emlékszem, a talpát ettük vagy a szarvát, mert olyan kicsi volt.tálkákra tették ki egy borospincében valahol szlovéniában pld, de ettem már ausztriában és olaszban is.
nem nagy durranás. semmi jelegzetes iz. pld ha egy darab szérfőzött pacalt tennél oda sok füszeres vajban az is jó lenne.
minden húsban , tengeri kagylóban stb lehetnek betegségkeltő bacik. gondosan kell vásárolni és jól megfőzni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!