Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A kurkuma és a sáfrány ugyanaz?

A kurkuma és a sáfrány ugyanaz?

Figyelt kérdés
2009. márc. 15. 11:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Dehogyis! Tökmás.
2009. márc. 15. 11:04
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi a megerősítést!

Egy ismerősöm hívott fel, hogy a boltban azt mondták neki, ugyanaz, és nem hitte el nekem, hogy nem. Gondoltam megkérdezem.

2009. márc. 15. 11:07
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem ugyanaz.

A kurkuma csak szinez inkább. Szokták sáfrány helyett a színe miatt használni, de a fasorban sincs a sáfrányhoz képest. Árban sem. A sáfrány ára az aranyéval vetekszik.

2009. márc. 15. 12:01
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

tényleg ég és föld

a kurkuma gyökérből van, így néz ki, mielőtt ledarálják:

[link]

a sáfrány pedig a sáfrány növény bibéje, kis szálacskák, így néz ki:

[link]

2009. márc. 15. 12:35
 5/8 anonim ***** válasza:
88%

Helyettesíti a kurkuma a sáfrányt. Szépen fest. Mi is sáfránynak hívjuk a kurkumát itthon.

És van még a sáfrányos szeklice, az is jó helyette.

2009. márc. 16. 13:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Azzal azért nem értek egyet, hogy csak színez a kurkuma. Igenis van íze, mégpedig keserűféle. A férjem indiai, és minden indiai kajához használunk kurkumát, és bizony nagyon el lehet rontani az ételt, ha túl sokat teszünk bele, mert nagyon keserű lesz, mindig csak nagyon keveset kell használni.

Sáfrányt pedig nagyon sokféle tejes édességbe tesznek. Már emiatt sem tudom elképzelni, hogy pl. egy édességbe sáfrány helyett keserű kurkumát tegyek.

2009. ápr. 3. 08:36
 7/8 anonim válasza:
100%

Szia! Itt tömören le van írva a nevek "keveredése". :-)

[link]

Különösen izgalmas az "érdekesség" címszó.

Üdvözlettel:

Szilvi

2009. ápr. 4. 13:54
 8/8 anonim válasza:
100%
nem, nem ugyanaz, de én mindkettőt szeretem használni
2009. szept. 3. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!