A sáfrány fűszert mibe tudom beletenni?
ÉN gasztronomiàt tanultam.a sàfràny kifejezetten rizsbe valo.nem szabad sokat beletenni,mert akkor mérgezést kaphatsz.
Amikor a rizset izlésed szerint elkészitetted,a fözés utolso 5 percében tegyél bele sàfrànyt.EGY 4 FÖS SZEMÉLYRE 5GRAMM ELEGENDÖ
Úristen gasztronómiát tanulsz, és ezt a tanácsot adod?
Nos. Attól függ milyen sáfrány. Ha eredeti spanyol, amit akkor abból egy vagy két bibe elég egy húsleveshez, így is nagyon intenzíven szinezni fogja és ízesíteni.
Ha viszont a pórsáfrány nevezetü fűszered van, amit gyakran árulnak sáfránykényt, akkor gyakorlatilag mindegy, mert az ízt nem fog hozzáadni, csak bizonyos mértékben szinezni fogja a levest. Általában levesekhez szokták a sáfrányt adni.
-de 5g még abból is eszméletlen sok, egy csipet kell bele kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!