Az egész országban készítenek húsvétkor sárga túrót? Illetve külföldön is ismerik a sárga túrót?
Én még nem hallottam róla soha. :D
Vajdasági vagyok. [Zenta]
Szia!
Édesanyám Békés megyéből származik,a nagyanyám szabolcsi,és mind a ketten készítik ezt a fajta eledelt.
Hol sósan, hol édesen.
Sokszor kaptuk reggelire kölyökkoromban.Manapság meg palacsintába,péksüteménybe,süteménybe töltik.
Semmi extra,de nagyon finom!:)
Szerintem sokan ismerik,csak nem sárga túrónak hívják.
Jaj, páran igen el vannak itt tévedve a sárgatúró kapcsán.
12-es válaszoló: ezzel nem töltesz palacsintát.
Mitől különleges? Hogy abszolút teljesen más dologról van szó, mint amiről te beszélsz.
Ennek nem túró az alapja, hanem tojás meg tej, és ezek főzéséből lesz egy túró állagú készítmény, amelyet betöltenek egy szűrőanyagba, és hagyják kicsepegni a levét, illetve egybe is áll ezáltal.
A végeredmény egy sajt állagú termék, amely a magasabb nedvességtartalmának köszönhetően sokkal rugalmasabb, és könnyen vágható.
Ha nincs közöd hozzá, és még csak elképzelni sem tudod, inkább ne alkoss róla -pláne negatív- véleményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!