Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Japánból/Kínából származó...

Japánból/Kínából származó ételeket be fogják tiltani?

Figyelt kérdés
Szerintetek össze fog omlani (főleg) a japán élelmiszer export? Mernétek onnan származó halat enni, vagy egyéb zöldséget?
2011. ápr. 13. 12:15
 1/6 anonim válasza:
72%
Szerény véleményem szerint abban sincs több méreg mint bármi más műkajában amit itthon kapni :D Plusz/mínusz egy-két év olyan mindegy, nem?:p
2011. ápr. 13. 12:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Mű ételeket szerencsére nem igazán fogyasztunk, halat viszont elég sűrűn. Nem szívesen ennék olyan halat, ami sugárfertőzött. Gondolom hallottad, hogy a napokban ismerte el Japán, hogy Csernobillal egyenértékű a katasztrófa, ami igencsak kihat az élővilágra.
2011. ápr. 13. 12:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet bármennyire sugárfertőzött a hal, attól függ a veszélyessége, hogy mennyi a felezési ideje a sugárzó izotópnak. Ha rövid, nem jelent gondot.

Valóban rendkívül súlyos katasztrófáról van szó, viszont egy kicsit túl van lihegve még így is, főleg a laikusok által, akik félinformációkat hallanak, és a néhány kulcsszó alapján pánikba esnek, holott semmi okuk rá.

2011. ápr. 13. 23:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi, de valahogy engem ez nem igazán nyugtat meg. Még a végén kitalálják, hogy kimondottan egészségesek az ottani halak, nem?
2011. ápr. 14. 17:43
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ezt nem fogják mondani.

Nézd, én elméleti fizikus vagyok, és sok kiakasztó dolgot láttam már. Anno az is kiverte nálam a biztosítékot, ahogy a szenzációhajhász laikusok elképzelték a CERN tudósait, mint valami felelőtlen, ördögi zseniket, akik fekete lyukat akarnak ütni a Földbe az LHC-val. Az egész história egy az egyben egy nevetséges hülyeség volt. A mostaninak legalább van valami valós alapja, de nekem nyugodtan elhiheted, hogy semmi okod az aggodalomra, nem lesz négy füle az utódaidnak, akiket ezután nemzel, és a te pisid sem fog világítani, csak, mert innen 9000 km-re sugároz egy reaktor.

2011. ápr. 14. 23:49
 6/6 anonim ***** válasza:
25%

"Anno az is kiverte nálam a biztosítékot, ahogy a szenzációhajhász laikusok elképzelték a CERN tudósait, mint valami felelőtlen, ördögi zseniket, akik fekete lyukat akarnak ütni a Földbe az LHC-val2"

Nem a földbe akarnak. De elméleti fizikusként valószínűleg te sem látod a fától az erdőt... mindegy, nemsokára ez lesz a legkisebb baj.

Szerintem be fogják tiltani, de úgyis lesz minden.

2011. ápr. 15. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!