Melyik borvidékről származó borokat kedvelitek leginkább? (Esetleg) miért?
Tokaj...és persze az édes borok. És miért,mert nő vagyok, és édesszájú. :)
Kedvencem: Royal Tokaj Áts Cuveé
Nő vagyok: Tokaji aszú, Tokaji Szamorodni, Egri Bikavér. Ezek természetesen víz nélkül, tisztán.
Vízzel: a Debrői Hárslevelü hosszúlépésnek (ha még nagy ritkán lehet kapni)
Debrői Hárslevelű tisztán,Tokaji sárgamuskotály (termelőtől)tisztán, alkalmanként 1-2 dl.
egy kiadós kaja után laza fröccsnek bármilyen rinzlinszilváni megfelel.Nőböl vagyok:)
Jövök már, jövöööök.
Lokálpatriótaként természetesen a Mátrai Borvidék nedűjeit.
De azért egy jó tokajiért, (légyen bármilyen), egy Somlói Juhfark-ért, egy Soproni Kékfrankosért is tudok lelkesedni.
Na szóval minden jó bort kedvelek.
Öreg tűzikovács barátom,(nyugodjon!) kedvenc mondása volt:
"Bor kétféle van, jó és rossz. Ha van, akkor jó, ha nincs akkor rossz!"
A gavallér megkérdezi szíve hölgyét:
"Mit parancsol drágám, pezsgőt, vagy konyakot?"
A hölgy:
"Pezsgőt, mert attól a mennyekben érzem magam, ahol angyalok aranyhárfákon játszanak a felhők között. A konyaktól viszont berúgok, mint a segg. (bocs!)
Köszi ez eddigi válaszokat.
Én férfiként a tokaji száraz, és muskotályos borokat kedvelem, ezen kívül a Szekszárdi borvidék üde rozéit szeretem nagyon, de az etyeki borokért, mint pl. a Nyakas pincészet borai nálam az etalon. Ez nem reklám, egyszerűen csak ízlés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!