Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Az baj ha kólát iszok?

Az baj ha kólát iszok?

Figyelt kérdés
Nem minden nap , de mondjuk egy héten ötször.Sok ez? Szokjak le róla teljesen vagy elég hogyha kevesebbet iszok? Olyan nehéz :'(
2011. febr. 19. 21:20
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm hogy ezt leírtad.Fontos hogy amikor inni akarok ne az jusson eszembe hogy finom , hanem , hogy ilyen következményei vannak.
2011. febr. 19. 22:01
 12/18 A kérdező kommentje:
Hát én úgy vagyok vele , hogy nincs egészségtelen étel , csak egészségtelen életmód.Ha elvétve eszel valami egészségtelent attól nagy bajod nem lehet csak ugye ellensúlyozni kell , amiről ugye beszéltél is...
2011. febr. 19. 22:03
 13/18 anonim ***** válasza:
Azért nem egészen így van. Az pl. egy tévhit, hogy ha sokat mozgok, akkor nyugodtan ehetek sok zsírt, meg cukrot, mert feldolgozza a szervezetem. A cukor (ideértve a cukorrá azonnal lebomló fehér lisztet is) mindenféle életmód mellett öl, mert hirtelen és hatalmas mennyiségben zúdul rá a cukor a szervezetre, amivel nagyon nehezen tud megbírkózni, rengeteg inzulin kell hozzá, és ha van is inzulin, a sejtek se bírják befogadni, így a vérben marad a cukor és kialakul a cukorbetegség. Nem azonnal, de ez a tendencia, és miért tegyük ki magunkat ennek feleslegesen? Az a gond, hogy a természetben ilyen gyorsan lebomló cukor gyakorlatilag nincs, vagy kivételesen van csak, így nem is tudjuk feldolgozni.
2011. febr. 19. 22:32
 14/18 Faxmalac ***** válasza:
Az nem baj ha iszod csak szívni ne kezdd mert akkor elindulsz a lejtőn... :D
2011. febr. 22. 19:03
 15/18 anonim ***** válasza:

Első nap, 21.38-as vagyok.

Kérdező, ne dőlj be az ilyen foghullatós, lábtöréses baromságoknak. Ennek 90%-a kitaláció.

Igen, valóban egészségtelen. Igen, valóban elvonja a kalciumot. Igen, valóban hízlal. De ha normális mértékben iszod, semmit nem fog történni, legalábbis semmi rosszabb, mintha jaffát, szörpöt meg egyéb szarságokat iszol, ami UGYANOLYAN műanyag (a 100%-os narancslé is, hiszen sürítményből van, nem narancsból, a kalóriatartalma pedig pontosan annyi, mint a kóláé!), és ugyanolyan ártalmas. A különbség annyi, hogy a kólát élvezettel iszod (vagyis legalább ennyi értelme van), a jaffát meg undorral, hiszen legszívesebben kólát innál.

Előrelépést egyedül az jelent, ha csökkented a kóla mennyiségét, DE közben nem növeled más egészségtelen dolgok ivászatát. Arról nem is beszélve, hogy pl. a jaffára ugyanúgy rá lehet szokni, ha sokat iszol belőle. Csöbörből vödörbe.

Emberfüggő, ki hogy tudja leküzdeni a függőséget. Pl. dohányosok és kövérek(=kajafüggők). Van, aki úgy, hogy egyik napról a másikra leteszi a cigit, szenved, de ellenáll. Aki le akar fogyni, az meg kidobál mindent és koplal. Van, aki fokozatosan csinálja, a dohányos nikotintapasszal vagy e-smokerrel, a kövér úgy, hogy mindent eszik, csak feleannyit, mint korábban.

Ki lesz sikeresebb, csak a végén derül ki.

Ha nem bírod úgy, hogy mostantól (nem holnaptól, nem hétfőtől - mostantól) egy kortyot sem iszol, akkor már az is eredmény, ha kevesebbet iszol. Én ezt csinálom, és működik. Hiszem, hogy a heti 2x2,5 dl kólától nem lesz semmi bajom, ha egyébként normálisan kajálok (ezt írtad is, egyetértek). Meg tudnám állni (volt rá példa), hogy pár hétig, hónapig nem ittam kólát. A vége az lett, hogy egyszer ittam fél litert (mert annyira kívántam), aztán másnap újra ittam, aztán újra.

És igen, nagyon nehéz, bármilyen függőségről van szó. Sokan alulbecsülik, legyintenek, hogy ez csak kóla... megmondom őszintén, én csak akkor értettem meg, hogy a dohányosok miért nem tudnak leszokni, mikor rájöttem, hogy kólafüggő vagyok...

2011. febr. 23. 10:43
 16/18 anonim válasza:

Nem akarok senkit elrettenteni, meg ilyesmi, én is szeretem a kólát. DE!

Nem vicc, szakember mondta! Ha nem akarod, hogy a konyhában a mosogató lefolyója elduguljon a sok zsíros meg mit tudom én milyen folyadéktól, havonta 1* egy üveg igazi kólát kell beleönteni.

2011. márc. 3. 01:52
 17/18 anonim ***** válasza:

sok ez.

Tudod, helyszíneléseknél ezzel mossák fel a vért az aszfaltról.

ezzel oldják festés után a lecseppent festéket a csempéről.

a bele dobott csont pár nap alatt eltűnik.

Ha nem lenne a nagy lobbi, az élelmiszerbiztonságiak rég betiltották volna.

Úgyhogy csökkentsd ritka, ünnepi alkalmakra :)

2011. márc. 16. 23:06
 18/18 anonim ***** válasza:
Amióta bekerültem a gimibe napi minimum 1 liter kólát ittam, és durván függő lettem. ha nem ittam, akkor már elvonási tüneteim voltak(fejfájás, gyors lefáradás, ingerlékenység). De most elballagtam, és sikerült leszoknom.
2011. júl. 21. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!