Az baj ha kólát iszok?
A cola nem egészséges.
Tönkre teszi a fogakat,a csontjaidat,és a belső szerveidre is káros hatással van.
Ha túl sokat iszol még függő is lehetsz.
< egy cola függő>
Próbálj meg leszokni. Én is próbálok. Mindig a legkisebb kiszerelésűt veszem, és csak 1 db-ot. Ez jó módszer. Már "csak" heti 2-szer, max. ritkán 3-szor iszom, 2,5 vagy 3,3 dl-t.
Egy másik kólafüggő. Sajnos igaza van az előzőnek, tönkretesszük magunkat a sok cukorral. Az elhízás a legenyhébb "mellékhatás". (És az édesítős -light- se jobb, mint a cukros.)
Én ajánlanám hogy szokj le róla, a párom bátyjának valami szintje vérvételkor túl magas volt - a doki egyértelműen a kólára és a hasonló volumenű dolgokra fogta -, így nem hosszabbították meg a jogsiját, 1 hó határidőt kapott hogy rendbeszedje magát!
Tippet sajnos nem tudok adni, próbálj meg inkább őszilét kortyolgatni :D
ma 21:33
Csak úgy tudsz leszokni róla,hogy nem veszel több colát..Ha mindenáron szénsavas üditőt akarsz inni egy darabig,akkor vegyél ásványvizet,HA ez sem jó akkor vegyél málna vagy jaffa szörpöt.Később felválthatod sima vizel a szörpöket.Majd idővel sima vizet is ihatsz..
Írtam,hogy cola függő vagyok..
Én naponta 1liter colát megittam,volt amikor többet is.De napi szinten ittam.Az eredménye az lett,hogy teljesen tönkre mentek a fogaim.Gondolj bele.33 éves koromig egy lyukas fogam sem volt,és szültem is..Az utóbbi 3 évben darabokra tört mindkét bölcsességfogam.J2 fogamnak csak a gyökere van meg már,és jelenleg 3 fogam hiányzik,így hiányos a fogsorom.A fogorvostól rettegek,és nincs pénzem fogpótlásokra.De ez a kisebb rossz.A csontjaim túl könnyen törnek..Soha nem tört el a csontom,pedig sportoltam és értek komoly balesetek.De pár éve már a negyedik csonttörést élem át...Nem fogod elhinni ha elmondom,hogy tört a csontom
1. rosszul léptem le a járdaszegélyről,és a bokám kifordult.Később kiderült,hogy a lábfejemben eltört a csont.
2.Ráejtettem a kis fejszét.Újra eltört a lábfejem
3.Az ajtót akartam megfogni hogy ne csukódjon be,így eltört a csuklóm.
4.Télen jégre lépés következtében elestem,és újra eltört a csuklóm..
Ez mind a colának köszönhetem..
Szóval hogy nem egészséges az egy dolog..De leszokni csak úgy tudsz mint mások a cigiről.Rögtön abbahagyni az ívását..
Hidd el csak 1-2 hétig rossz,utána már nem fog hiányozni..
Én egyébként ha már nagyon fája fejem a cola hiánya miatt teát iszom..
Én úgy látom, nálad egy alapvető táplálkozási hiba van, aminek ez a kólaimádat csak egy tünete. Nem az a kérdés, hogy hogy szokjak le a kóláról, hanem az, hogy hogy tudnék egészségesen táplálkozni. Mert ha egészségesen táplálkozol, akkor nem is fogod kívánni a kólát, sőt, ösztönösen elfordulsz tőle.
A kólával az egyik hatalmas baj, hogy rengeteg cukrot tartalmaz. A többi mesterséges összetevőit nem ismerem, de nyilván azok is csak ártanak.
Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt és magot (lenmag, napraforgó, mák), lakj jól elsősorban ezekkel, ezt egészítsd ki egy kis jó minőségű sovány hússal, kevés tejtermékkel, egyél bőven erjesztett kaját (joghurt, savanyú káposzta), és ha erre átálltál, nem csak hogy nem fogsz kívánni mást, de nem is fogod szeretni.
A legtöbb ember betegesen, az emberi faj igényeitől eltérően táplálkozik, ezért idő előtt beteg is lesz. A beteges táplálkozást sajnos már kisgyermek korunkban elsajátítjuk, aztán amit akkor megszoktunk, később is azt tartjuk jónak, finomnak. A szervezetünk is kénytelen-kelletlen alkalmazkodik ehhez a hibás mintához, és olyan emészőenzim-készletet állít elő, ami a tényleges táplálkozásunknak megfelel. Ezért ha átállsz egy jobb, egészségesebb kajára, először lehetnek kisebb emésztési zavarok (hasmenés, puffadás), amiből sokan azt a téves következtetést vonják le, hogy a korábbi megszokott kaja volt a jobb. De pár nap (esetleg 1-2 hét) alatt át lehet állni az újra, és akkor már nem fogod kívánni se a régit.
Tehát csak a drasztikus megoldás, a teljes szakítás lehet jó és eredményes, de ne csak szakíts a kólával, hanem tegyél a helyébe jobb, értékesebb táplálékokat, amik pótolják a kólát és az egyéb kiiktatott egészségtelen dolgokat, és legyél türelmes az átállási időszakban, és meglátod, rövidesen már nem is fog kelleni a régi vacak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!