Vadkenderből lehet pálinkát főzni?
Önmagában nem. Mivel cukor és keményítőtartalma minimális. Értelme sincs, mert a fő pszichoaktív hatóanyagok a Δ9-THC 157 fokon a CBD 180 fokon forr , tehát egy 80 fokos lepárlásnál az összes vicces molekula a szemétben maradna.
Inkább maradj a zöld sárkánynál, nézz receptet a neten.
Amúgy sem annyira jó piával keverni, mert csak kiüt a francba és ha kezdő vagy még rá is parázol, hogy belehalsz.
Jah és Indiai kenderre vagy cannabis sativára gondoltál. Vadkender= canabis ruderalis = semmi hatás, még ha egy tonnát kioldasz belőle szeszben akkor sem.
De különben pálinkát mindenből lehet főzni.Rizs, krumpli, gumicsizma,tangóharmónika, tetőfedő öreg zsúpszalma.
Mindez attól függ, hogy mennyi cukor van otthon.
Ja, és gyümölcsből is lehet.
A 2008. évi LXXIII. törvény (Pálinkatörvény) rendelkezik a pálinka elkészítéséről[1]. Ez alapján csak azok a termékek nevezhetők pálinkának, melyek
* Magyarországon termett gyümölcsből, vagy szőlőtörkölyből készülnek
* 100%-os gyümölcstartalmúak, azaz sem egyéb alkoholt, sem pedig színező-, ízesítő- vagy édesítőanyagot nem tartalmaznak.
* minimum 37,5%-os alkoholfokkal rendelkeznek
-Édesapám kivagtam egy fát.Mit csaináljak?
-Pálinkát!
"Értelme sincs, mert a fő pszichoaktív hatóanyagok a Δ9-THC 157 fokon a CBD 180 fokon forr , tehát egy 80 fokos lepárlásnál az összes vicces molekula a szemétben maradna."
Ez nem feltételül így működik... az ánizzsal párolt italok is tele vannak anetollal (az 234 fokon forr). Pedig azokat brandy-módszerrel főzik, a pálinka hosszabb középpárlatával több minden tud átjutni.
A füvet egyébként még akkor sem főzték le, mikor még csinálzak vele gyógynövényes párlatokat, hanem csak utána áztatták bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!