Vadkenderből lehet pálinkát főzni?
Önmagában nem. Mivel cukor és keményítőtartalma minimális. Értelme sincs, mert a fő pszichoaktív hatóanyagok a Δ9-THC 157 fokon a CBD 180 fokon forr , tehát egy 80 fokos lepárlásnál az összes vicces molekula a szemétben maradna.
Inkább maradj a zöld sárkánynál, nézz receptet a neten.
Amúgy sem annyira jó piával keverni, mert csak kiüt a francba és ha kezdő vagy még rá is parázol, hogy belehalsz.
Jah és Indiai kenderre vagy cannabis sativára gondoltál. Vadkender= canabis ruderalis = semmi hatás, még ha egy tonnát kioldasz belőle szeszben akkor sem.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
De különben pálinkát mindenből lehet főzni.Rizs, krumpli, gumicsizma,tangóharmónika, tetőfedő öreg zsúpszalma.
Mindez attól függ, hogy mennyi cukor van otthon.
Ja, és gyümölcsből is lehet.
A 2008. évi LXXIII. törvény (Pálinkatörvény) rendelkezik a pálinka elkészítéséről[1]. Ez alapján csak azok a termékek nevezhetők pálinkának, melyek
* Magyarországon termett gyümölcsből, vagy szőlőtörkölyből készülnek
* 100%-os gyümölcstartalmúak, azaz sem egyéb alkoholt, sem pedig színező-, ízesítő- vagy édesítőanyagot nem tartalmaznak.
* minimum 37,5%-os alkoholfokkal rendelkeznek
-Édesapám kivagtam egy fát.Mit csaináljak?
-Pálinkát!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
"Értelme sincs, mert a fő pszichoaktív hatóanyagok a Δ9-THC 157 fokon a CBD 180 fokon forr , tehát egy 80 fokos lepárlásnál az összes vicces molekula a szemétben maradna."
Ez nem feltételül így működik... az ánizzsal párolt italok is tele vannak anetollal (az 234 fokon forr). Pedig azokat brandy-módszerrel főzik, a pálinka hosszabb középpárlatával több minden tud átjutni.
A füvet egyébként még akkor sem főzték le, mikor még csinálzak vele gyógynövényes párlatokat, hanem csak utána áztatták bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!