Miért nem népszerűek nálunk a halételek? Az Únióban az átlag egy főre eső halfogyasztás 18kg/fő/év.
Nálam minden tipikus indok megtalálható.
1. Szálkafóbiám van, mióta kiskoromban megakadt egy szálka a torkomon és nagyon fájt. Akkoriban pedig nagyon sok halat ehettem volna, a Tisza mellett nőttem fel, és a család férfi tagjai rengeteget horgásztak.
2. Nem tudom elkészíteni: a szálkás eset óta nem foglalkoztam a halakkal, így nem is igyekeztem megtanulni az elkészítés fortélyait.
3. Aranyáron van: neveztek csóró prolinak, de én ritkán engedhetném meg magamnak, hogy hetente 1-2 alkalommal hallal lakjak jól.
Viszont az utóbbi időben feltűnően kívánom a hal ízét. Vettem hekk törzset és sikerült finoman elkészíteni, úgyhogy fejlődök. ;)
Biztos van a halakban valami olyan anyag, ami kell a szervezetnek, mert mostanában mindig halat kívánok.
Lehet, hogy helyi alapanyagokat szorgalmazzák a magyar szakácsok, az jót tesz a magyar gazdaságnak, csak az egészségünknek nem.
Tény, hogy mi magyarok sokkal egészségtelenebbül étkezünk más népeknél. Nézd meg keleten vagy északon az embereket, mennyi elhízottat látsz?
Nem kell ahhoz vastag pénztárca, hogy egészségesen élj! Csak kicsit át kell formálni az életmódodat. Ezreket költünk chipszre, mekire, kólára, csokira, de a pénzt sajnáljuk a tengeri halra, a zöldségre, gyümölcsre. Rengeteg pénzt szórunk el minden szarra, mozira hatalmas adag kólával meg agyonsózott, zsíros popcornra, de ha arra terelődik a szó, hogy talán sportolni kéne, akkor mindenki azzal érvel, hogy az drága. Édeseim, le kéne mondani a fölösleges dolgokról! Ennyi. A futás a szabadban ingyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!