Miért nem népszerűek nálunk a halételek? Az Únióban az átlag egy főre eső halfogyasztás 18kg/fő/év.
mert a sültcsirke, húsleves, hortobágyi palacsinta, rakottkrumpli stb.. kajákkal mi a bajod? ne haragudj, de a szakácsok a tv-ben is mindig hangoztatják, a legjobb ha friss HELYI alapanyagokat használunk
nos, nekem a ponty mocsárízű, keszeget szoktam enni ha fogok, harcsából pedig paprikást csinálok de ennyi kb. (saját halastóból vannak, szóval tudom hogy a víz nincs tele minden szrral, nem úgy mint ott ahol a tengeri halakat amiket idehoznak kifogják.. igen marhaegészséges a halhús, amellett hogy drága és dugig van nehézfémekkel)
Azért drágám, mert a pontynak 1700-1800 ft kilója a piacon, a a harcsának 2500 ft, a süllőnek 4500 ft...a busa a legolcsóbb, mi is ebből csinálunk mindent, nagyon finom.
Plussz, sokan nem tudják a halat megcsinálni.
Kár volt feltenned ezt a kérdést,hiszen már a kérdésben adtál választ jóformán...
Tudniillik nagyon kevés Európában őshonos, édesvízi halfajta ehető-azaz nem mocsárízű-,és még kevesebb mondható finomnak...szerintem,ha nézünk valahol statisztikát,akkor drasztikus mértékben olyan országokban nagyobb a halfogyasztás (Nagy-Britannia,Skandináv államok,Spanyolország,Olaszország,Görögország,Horvátország stb), ahol alap,h. az emberek jelentős része foglalkozik a tengeri halászattal, így elérhető megannyi tengeri halfajta,és az ára sem olyan borzalmasan magas,mint itt...pl.: ha Norvégia fjordjai mentén,kifognak x lazacot,akkor kétlem,h. aranyárban árulnak,pár órával később az osloi halpiacon...ezért drága itthon a minőségi tengeri hal,akár étteremben,akár boltban...sajnos ez van; nem mi tehetünk róla...de az biztos,h. én személy szerint meg nem eszek 1 tál halászlevet,harcsapaprikást..vagy bármi ilyesmit...
Mi a baj a hortobágyi palacsintával és rakott krumplival? Edd még 10-20 évig és meglátod. Vagy inkább ne.
Valahogy megértem hogy a magyarok nem esznek túl sok halat - az édesvizi halak messze nem olyan jók, mint a tengeriek, a tengeriek meg ugye nem olyan olcsók, mint a rakott krumpli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!