Zsíros kenyér hagymával. Mely nemzetek esznek még ilyet a magyaron kívül?
Éltem már 2 külömböző országban, Németben és Spanyolban.Nem esznek ilyesmit egyáltalán.Nem is hallottak ilyenről.
Pl tejfölös kenyérről sem(többet eszünk tejfölösen mint zsírosan a kenyeret)
Ausztria, Vajdaság.
Itt találkoztam vele.
Zsíros kenyér, lila hagymávak pirosparikával, sóval, pici borssal.
Aztán mikor amcsiba voltam, kérte a szállásadóm lánya, hogy mutassak már neki valaminegyszerű, de Magyar kaját.
Kentem neki zsíros kenyeret a fenti módon. Igaz náluk ami van azt nem mondanám kenyérnek, ezért sütöttem neki egy kovászos kenyeret is.
De nagyon ízlett neki. 🙂
GYakorlatilag mindenhol ismerik - kenyér, zsír/vaj mindenhol van (attól függöen, hol mit tudnak elöállítani egyszerüen), ezért a zsíros/vajas kenyér mindenhol ismert, a nyers hagyma, zöldhagyma meg szintén mindenhol megszokott volt. Manapság a legtöbb helyen leszoktak róla, mert a sok zsiradék kifejezetten egészségtelen, a hagymának meg erös szaga van, így emberek közé menni nem szokás, és mivel a legtöbb ember jár dolgozni, ezért nem fér bele.
De a déli országokban (görög/török/egyéb balkáni országok) zsír híján (oliva)olajjal ízesítik a kenyeret, a legtöbbször hagymaval ÉS fokhagymával eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!