Ez szerintem tipikusan az az étel, ahol a legtöbb az alap hozzávalók minőségén múlik. Nem lehet arra játszani, hogy majd fűszerezéssel feljavítom - ha a hagyma, paprika és paradicsom vizes, ízetlen, akkor nem lesz belőle igazán jó lecsó. Kolbász, szalonna stb javíthat rajta, de a jó lecsó magában is finom kell, hogy legyen.
A többi ízlés kérdése, de ami nekem bevált: zsír (nem olaj), víz nem kell alá, én kicsire/vékonyra szeretek vágni mindent.
7. Nagyobb csacskaságot nem is írhattál volna a lecsópaprikáról, de nem a te hibád. Az áruházhálózatokban valóban gyakori, hogy sz a hálós paprika már kissé fonnyadt, de.nem mindig. Én pl. most elég szépet vettem.
A töltenivaló paprikához képest vékonyabb a "bőre", kevesebb a víztartalma.
Szerintem nincs jó recept. Pontosabban mindenkinek a sajátja a legjobb. Ott lehet elrontani minden ételt, amikor elkezdik túlbonyolítani. Tegyünk bele még ezt is, meg azt is, meg jaj, amaz is nagyon jó...
Egyszerű a titka. Sertészsír vagy mangalica szalonna, az olajat messze elkerülni - a legjobb, amit tehettek, a konyhából kidobni az olyat, ami nem olívaolaj, de ide az is szigorúan tilos! A másik dolog a "füstölt" őrölt piros paprika, ami nagyon illik hozzá. A többi meg sztenderd, ha el nem rontjátok. Azt meg, hogy milyen kolbásszal, virslivel, az ízlés dolga. De semmi zöldfűszer, vegeta, koriander, kömény, vagy szerencsendió! Csak a feketebors vagy a fehérbors (ki hogy szereti), só, esetleg kevés csípős paprika, vagy egy csipetnyi őrölt chili.
A paradicsom legyen édes, és akkor egy csipet cukor sem kell hozzá. És nem kell túlpárolni, ha valaki roppanósan szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!