Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Kinek mi a titka, a jó lecsó...

Kinek mi a titka, a jó lecsó elkészítésében?

Figyelt kérdés

2023. máj. 23. 19:32
1 2
 11/19 harebell ***** válasza:
100%

Ez szerintem tipikusan az az étel, ahol a legtöbb az alap hozzávalók minőségén múlik. Nem lehet arra játszani, hogy majd fűszerezéssel feljavítom - ha a hagyma, paprika és paradicsom vizes, ízetlen, akkor nem lesz belőle igazán jó lecsó. Kolbász, szalonna stb javíthat rajta, de a jó lecsó magában is finom kell, hogy legyen.


A többi ízlés kérdése, de ami nekem bevált: zsír (nem olaj), víz nem kell alá, én kicsire/vékonyra szeretek vágni mindent.

2023. máj. 23. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 NTBS ***** válasza:
100%
Zsíron készül.
2023. máj. 24. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
31%
A paradicsom bőrét lenyúzom.S a meztelen zöldséget adom az ételhez.Teszek bele bazsalikomot is.
2023. máj. 24. 06:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
80%

7. Nagyobb csacskaságot nem is írhattál volna a lecsópaprikáról, de nem a te hibád. Az áruházhálózatokban valóban gyakori, hogy sz a hálós paprika már kissé fonnyadt, de.nem mindig. Én pl. most elég szépet vettem.

A töltenivaló paprikához képest vékonyabb a "bőre", kevesebb a víztartalma.


Szerintem nincs jó recept. Pontosabban mindenkinek a sajátja a legjobb. Ott lehet elrontani minden ételt, amikor elkezdik túlbonyolítani. Tegyünk bele még ezt is, meg azt is, meg jaj, amaz is nagyon jó...

2023. máj. 24. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
82%
Amikor a hagyma pirításával végeztem, hozzá adok pár karika csípős paraszt kolbászt. Nem kell sok, de nagyon jó ízt ad neki.
2023. máj. 24. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
45%
Ahogy a 9. írja, kinek mi a jó lecsó. Nálam paprika, paradicsom, hagyma, kb azonos mennyiségben, egyszerre az edénybe, fuszerkent só, chili paprika, fogyasztáskor cukor, és friss kenyér 🥰🥰🥰
2023. máj. 24. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
52%
Kolbászt kicsit megsütöm zsiradékon, rá a sok hagyma szálakra vágva. Arra a paprika karikára vágva, szintén sok. Majd mikor ezek szinte kész vannak, akkor a jóval kevesebb paradicsom. Csak úgy belevagdosva ahogy esik... stílusban. Ja, és a kolbász mennyiségétől függően, a hagymára só. És a végén a felvert tojás.
2023. máj. 25. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
72%

Egyszerű a titka. Sertészsír vagy mangalica szalonna, az olajat messze elkerülni - a legjobb, amit tehettek, a konyhából kidobni az olyat, ami nem olívaolaj, de ide az is szigorúan tilos! A másik dolog a "füstölt" őrölt piros paprika, ami nagyon illik hozzá. A többi meg sztenderd, ha el nem rontjátok. Azt meg, hogy milyen kolbásszal, virslivel, az ízlés dolga. De semmi zöldfűszer, vegeta, koriander, kömény, vagy szerencsendió! Csak a feketebors vagy a fehérbors (ki hogy szereti), só, esetleg kevés csípős paprika, vagy egy csipetnyi őrölt chili.

A paradicsom legyen édes, és akkor egy csipet cukor sem kell hozzá. És nem kell túlpárolni, ha valaki roppanósan szereti.

2023. máj. 30. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
68%
Kinek mi a jó? Én pl. kevéssé szeretem a főtt paprikát, így nem sokat teszek bele, hagymát annál inkább többet. Meg sok tojást teszek bele a végén, meg virslit. A tányéron pedig erős paprikát szórok rá. De apukám pl. meg nem enné így.
2023. jún. 3. 00:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!