Meg kell abálni a csirke far‑hátat sütés előtt?
Apámtól úgy tanultam, hogy kuktában elő kell főzni, puhítani. A lébe mindig tett vöröshagymát, fokhagymát, só (vegeta), bors, pici babérlevél, paradicsom és mustár. Ezt forrás után 30 percig előfőzte, majd sütőbe rakta úgy, hogy tett a tejére alufóliát. A végén egy kicsit megpirította.
Mióta egyedül élek van normális keresetem, amiből fent tudom magam tartani, és nem vagyok erre rászorulva. Csupán megszokásból, vagy az íze kedvéért készítek még.
Semmit nem kell. Azt csinálsz vele, amit akarsz.
Tyúknál, kakasnál már érdemes.
Amit apád 30 percig főzött kuktában, az biztos NEM csirke far-hát volt, mert abból 30 perc múlva egy halom kása lenne. Még sima levesben is - kukta nélkül - 20-25 perc után esik szét.
Lehetett fácán, kacsa, liba, vagy tényleg tyúk vagy kakas.
Nem kell előfőzni simán megsül a sütőben is 40 perc alatt.
De pár öreg csinálja úgy hogy levest főz belőle utána serpenyőben átpirítja vagy párizsiasan megsüti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!