Mi a különbség a kolbászok között?
Le tudnátok írni hogy milyen kolbászfajták vannak nálunk és mi a különbség közöttük illetve hogyan készülnek?
Pl: szárazkolbász,gyorsérlelésű,paprikás stb stb...
A mai kolbászok között mrá semmi különbség nincs, a házilag hagyományos recept szerint készítetteknél más húsrészek, más feldolgozási módok más bélbe való töltés a különbség ami által az íz is más lesz..
a lókolbász sötétlila színű kemény és édeskés amelyik sós az kamu!!
a gyulai, kemény sötét narancsárga és csípős.
a parasztkolbász fokhagymás puha füstölt ízű.
A legtöbb kolbász a boltokban manapság csak reklámfogás, a tradicionális ízekhez ás elkészítési módokhoz semmi közük!! Túlnyomórészt aromákkal vannak ízesítve, sok oylan van amiben hús is alig van, max vmi nyesedék, szója meg húsaroma.
Manapság boltban nem kapsz igazi kolbászt, mind vmi starter kultúrával agyonsavanytott ötvenszer átforgatott áttörülgetett, összefogdosott, bezsírozott vacak ami megpenészedik egy hét alatt vagy meg is nyálkásodik miután megvetted.
Régi könyvekben még megtalálhatóak az igazi receptek, persze van oylan is ami "szigorúan" titkos
(pl téliszalámi)
(Egy gyártástechnikus végzettségű valaha volt hentes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!