Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Van olyan étel, amit gyerekkén...

Van olyan étel, amit gyerekként szerettetek, de már nem lehet kapni, vagy annyira silány lett, hogy nem élvezhető már?

Figyelt kérdés

Vettem ma egy "téli fagyit", de borzalmas volt: olyan mintha hideg vajat majszoltam volna egy ízetlen tölcsérben

Régen nem ilyenre emlékszem, hanem csoki volt a tetején, a belsejében meg egy sokkal finomabb krém

2022. nov. 26. 20:47
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

10, nekünk még van jonatánunk, vigyázunk a maradék fára, már csak három terem, sajnos.

A puncsos Leo jégkrém hiányzik, volt valami fagyasztott gyümölcspüré (nem mintha nem tudnánk megoldani, de mégis más volt gyerekként a bolti)

2022. nov. 26. 22:30
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Tejdrops, Hunyad, Stella, arany- ezüstkocka, korfu. Konzum szaloncukor (60-as évek).

Aztán kedvencem volt a mákos kifli is. Ez ugyanabból lehetett, mint a szokásos tejes kifli, csak patkó alakúra formált. A tetején sok-sok más. A testvérén meg nagy szemcsés só volt.

2022. nov. 26. 22:47
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Túrókrém.

A nestlé csokit én is nagyon szerettem. Talán egyik legjobb táblás csoki.

És a télifagyi tényleg nem olyan mint volt! :D Amiket manapság ettem, azokban ropogott a cukor a krémben. Ez nem volt a régiben.

2022. nov. 27. 07:13
 14/31 anonim ***** válasza:
85%

...ja meg hát a hamburger! Ezek a maiak nyomukba sem érnek a régi hamburgernek.

Már eleve a húspogácsa. De úgy az összíz, de még az illat sem az mint volt.

2022. nov. 27. 07:15
 15/31 NTBS ***** válasza:
95%
Igen a téli fagyi.
2022. nov. 27. 08:04
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Kakaós csiga. Régen a pékdégekbe a szép, vastag keltésztás változatok voltak jó sok csokival.

A fornetti után pedig szinte mindenhol a levelestésztás lapos vackok lettek.

Nagyon régóta nem találok olyan pékséget, ahol ilyen szép nagy, puhatésztás csigák lennének.

(1 hely kivételével, de ott pl. mázas Fahéjas csiga is van)

2022. nov. 28. 05:17
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
#1 Utitárskrém, igen! Én is hiányolom. :(
2022. nov. 28. 09:20
 18/31 anonim ***** válasza:
#10 Ha az Arany Kocka a Párizsi kockát jelenti, akkor azt szerintem még most is lehet kapni, mintha szoktam volna látni a spárban a pénztár mellett.
2022. nov. 28. 09:21
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a Koktél kréker hiányzik.
2022. nov. 28. 09:24
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

18. Nem. Párizsi kocka akkor is volt.

Az olyan 4-5 centis lehetett, vagy picit nagyobb. Magassága valamivel kevesebb, talán 3 centi. Az alja a dobostorta tésztájához volt hasonló. Kemény (de könnyen harapható) csokoládé tölteléke volt. Az ezüstnek meg kókusz), és csokoládéval volt leöntve. A csomagolása volt az egyiknek arany fólia, ezüst a másiké.

2022. nov. 28. 09:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!