A párizsi másik neve a disznó sajt ?
Figyelt kérdés
2022. okt. 29. 21:21
3/11 anonim válasza:
Nem, ez két teljesen más dolog.
5/11 anonim válasza:
Tipikus pontgyűjtő kérdés!
A baromfi párizsi meg a baromfisajt, a pulykapárizsi a pulykasajt, a marhapárizsi meg a marhasajt. A lópárizsit meg te találd ki!
6/11 Juliusz48 válasza:
Be kéne menni egy Tescóba Auchanba mondjuk. Ahol a felvágott pultban meg is lehet nézni a különbségeket. Egyébként meg lóból is gyártanak párizsit, ahogy szárazkolbászt is, csak már nem túl sok az alapanyag.
7/11 anonim válasza:
Kb. 30 éve nem ettem, de a párizsi péppé darált, a disznósajt aszpikos darabos felvágott, ha minden igaz. Lehet hogy ugyanabból a szemétből készülnek.
8/11 anonim válasza:
A disznósajt másik neve: svártli. Amikor gyerek/fiatal voltam, minden évben vágtunk (két) disznót, s mindig készítettünk svártlit. De aszpik! Jaj, az nem kell bele.
Én nem igazán szerettem, de megettem. (Apukám és Nagypapám szerették.) S még egy: csak nyár végén vágtuk meg/fel. Akkor volt az ideje. Utána jött - ősszel - a gömböc. Szüretkor. De szép évtizedek voltak! Jó volt nosztalgiázni egy kicsit.
9/11 anonim válasza:
Kösz, az aszpikot ezek szerint csak odaképzeltem...
10/11 anonim válasza:
9. Végül is ha a kocsonyás abálólevet is aszpiknak tekintjük, akkor nem képzelted oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!