Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Szeretitek a túltolt kézműves...

Szeretitek a túltolt kézműves kajákat?

Figyelt kérdés

Én odáig vagyok értük.

A mai kedvencem, amit videón láttam, egy fagylalt volt, ami úgy készült el, hogy először csokoládét csurgattak a tölcsér belsejébe, majd tettek rá egy gombóc fagylaltot, amibe pálcikát szúrtak. Ezt az egészet bemártották csokoládéba, amire fehér csokoládé szemeket, 2 darab M&M cukrot és cukorkonfettit szórtak, majd vékony vonalban csurgattak rá díszítésképpen fehér csokoládét.

Imádom!

Ti is szeretitek az ehhez hasonló művészien túltolt kajákat?

#étel #édesség #kézműves #túltolt #specialty
2022. aug. 3. 01:34
1 2 3
 11/22 Noren1989 ***** válasza:
93%
Nem szeretem, de én inkàbb a hambikban tapasztaltam a túltolàst. Valamiért ehetetlen méretűre csinàltàk meg a hambikat, nàlam 10/10alkalommal ottmaradt a fele...
2022. aug. 3. 07:40
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Uhhh ettől totál cukorsokkot kapnék, nem szeretem az ennyire édes dolgokat...

De a kérdésre válaszolva, a túltolt kézműves dolgokat nem szeretem, főleg mivel sokszor túlárazottak.

2022. aug. 3. 08:52
 13/22 anonim ***** válasza:
85%
Team túltoltkaják ;)
2022. aug. 3. 09:00
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Maga a "túltolt" (azaz feleslegesen eltúlzott, elnagyolt, túlerőltetett) szó sem igazán tetszik, főleg ha egy ételről van szó. Ilyenkor legtöbb esetben az az érzése támad az embernek, hogy "valamikor több a kevesebb" ill. "jóból is megárt a sok". És ez nem véletlenül van így. Ugyanis ezáltal elveszik az ízek között lévő harmónia. Az étel íze ezáltal kiegyensúlyozatlan lesz. Pl. hiába akarjuk az aranyárban lévő szarvasgombát kaviárral enni magába, az ízek annyira intenzívek lennének hogy az agy már nem élvezetként értékelné az ízélményt, hanem kellemetlenségként.

Itt egy jó példa a "túltolásra" (ha már édesség és ha már nemzeti ételek): https://www.youtube.com/watch?v=dx_tErEGhGg

Nem mondom azt hogy nem próbálnám ki szívesen egyszer az életben (ugyanúgy mint bármi mást). De csakis azért, hogy egyéni, objektív véleményt formálhassak róla - azaz nem szubjektív, azaz az egyéni ízlésemnek megfelelő véleményt (ugyanis én ritkán eszek édességet, de tudom hogy milyen egy jól összeállított ízkompozíció).

Én akkor tudok megfelelően értékelni egy adott ételt, ha az ízek harmóniája megfelelő (azaz pl. ha sok az édes, akkor legyen valami, ami azt ellensúlyozza - pl. a Kérdező példájánál; a csokoládé legyen kicsit kesernyés, ami ellensúlyozza a fagylalt édességét, hogy ne legyen túl émelyítő az egész íze).

2022. aug. 3. 09:54
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Na ez már a tuti nem próbálnám ki kategória. Undorítóan édes lehet.
2022. aug. 3. 11:01
 16/22 anonim válasza:
100%
de még mennyire szeretem a kézműves kajákat :3 pláne amit előtted készítenek el
2022. aug. 3. 11:44
 17/22 anonim ***** válasza:
86%

A kézműves dolgokat mindig is tultoltnak találtam. A legtöbb a szabályozatlan, változó minőségi élelmiszeripari koklerseg szinonimája.

De az édesség a mindenem, nekem jöhet émelyítő mennyiségben, nehogy elrontsa nekem valaki a mennyei fagyit keserűcsokival phuj!!:D

Ps: tudom hogy egészségtelen, tudom hogy üres kalória de ha jönne a dzsinn azt kivannam ne legyen az, és nagyjából elelnek fagyin és csokin.

2022. aug. 3. 15:18
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
egyik youtuber mondta hogy ő azért nicns oda a kézműves kajákért mert többször járt úgy hogy a hatalmas marketing, jó képek mellett pl. egy kézműves hamburgerben porcra harapott és tudja lehet hogy ő az ezer közül az egy akivel ez előfordul, de olyan engatív élmény hogy elveszi utána az egész helytől a kedvedet
2022. aug. 3. 17:01
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ez már sok. Én csak nézni szeretem. Mondjuk édességeket sem eszem
2022. aug. 3. 19:12
 20/22 anonim ***** válasza:

Húúú, én nem szeretem, már a képek látványától is úgy érzem, tele vagyok. :D

Viszont akkor neked való ez az oldal:

[link]

2022. aug. 5. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!