Szerintetek mi a legjobb felsőkategóriás sör? Gondolok itt kézművesre és nagyüzemire egyaránt, bár nem tudom, hogy van-e egyáltalán prémiumnak nevezhető nagyüzemi sör. Nekem jelenleg a Soproni IPA a kedvencem (nyílván nem prémium).
Nagyüzemben számomra sajnos külföldi főzde, a Paulaner a király, a Salvatore a kedvenc söröm, de a búzájuk is nagyon jó, és a Festbier is. Felsőkategóriának nem nevezném, de itthon sok embernek húzós lehet már az ötszáz ft körüli árral.
Magyar kisüzemiben nagyon sok jó sör van :) Ami nekem nagy kedvenc, az Rekettye Zoltán dr banghard nevű söre, illetve a Pannonhalmi Tripel és Dubel.
Kedvenc söreim közül is amik a legjobban ízlenek, szerintem isteni finomak:
Szent András Magyar Vándor
Arany Korsó (arany-fehér dobozos)
Leffe
A Szalon íze is valami hihetetlen élvezet, csak nekem kissé gyenge, mivel 5% alatt van, és persze kinek mi a felső kategória... Amiket még bizton ajánlani tudok:
HEDON Charlie Firpo
Tiltott Csíki Sör/Székely Sör
Csíki Mézes
Faxe Royal
Argus Gold
Dreher IPA
Stella Artois
Zipfer
Asahi
Peroni
Ami igazán felső kategória, azt Magyarországon be sem lehet szerezni, hacsak nincsenek az embernek nagyon jó kapcsolatai.
:)
Szóval maradnék annál, ami Magyarországon beszerezhető. Hazai felhozatalban a szekszárdi Brew Your Mind emelkedik ki. Ők nagyon jók IPA és Stout fronton is. Európai itthon beszerezhető nagyágyúk az észt Pöhjala imperial stoutjai. Lágerből és búzából nekem a németek a favoritok, ár érték arányban nagyon jó az Ayinger, Augustiner és a Weihenstephaner is. Elképesztően sok stílus van, erről úgy van igazán értelme beszélni, ha kijelöljük a stílust, na meg az árkategóriát. :)
Amit bármelyik boltban meg lehet kapnk, az valószínűleg nem a felső kategória lesz. :)
"Ami igazán felső kategória, azt Magyarországon be sem lehet szerezni" - már miért ne lehetne?! Gratula, elismerés helyett inkább jól leszólod a hazádat, az itthon kapható legminőségibb söröket sem tartod felsőkategóriásnak - ne hari, de eléggé sznob vélemény!
"Amit bármelyik boltban meg lehet kapni, az valószínűleg nem a felső kategória lesz" - nem is minden boltban, de például a Sparban elég sok ritka márka és kézműves is kapható!
A tényleges csúcsminőség, és a felsőkategóriás MÁRKA nem minden esetben vannak együtt!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!