Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A mostani gyerekeknek készült...

A mostani gyerekeknek készült Maci kávé íze mennyire hasonlít a régi főzős cikóriakávé ízére?

Figyelt kérdés
Régi cikóriakávét keresek, főzőset, de eddig sikertelenül, viszont egy ismerősöm ezt ajánlotta,a gyerekei imádják. Azt szeretném tudni, hogy valaki tud-e régi, finom cikória lelőhelyet, vagy aki tudja, milyen a régi, milyennek tartja ahhoz képest a Maci kávét? A válaszokat nagyon köszönöm előre is! Szép napot mindenkinek! :)
2010. szept. 22. 13:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én kiskoromban ittam Maci kávét, de csak egyszer - mert nem szerettem. Most vettem a gyerekemnek is. Először ízlett neki. Másodjára meg sehogy sem akarta inni, csodálkoztam is, mert nem az a válogatós típus. Aztán ,amikor a tejforralót mostam volna, észre vettem, hogy kb. fél centi réteg fekete cucc van az edény alján - odakozmált. Hát ezért nem itta szegény gyerek.. Én meg kb. életemben először forraltam tejet, azért nem tudtam, hogy leégett, csak oilyan fura volt :S :S Próbálkoztam harmadjára is, de már akkor sem itta.. Amúgy az íze most határozottabban jobban tetszik, mint gyerekkoromban.
2010. okt. 3. 09:42
 12/14 anonim ***** válasza:
Sajnálom,hogy csak most tértem vissza az oldalra és nem tudtam előbb válaszolni a kérdésedre.Én kétféleképpen is készítem: kb 2 dl vizet forralok,majd forrás után elzárom alatta a gázt,ha már nem lobog a víz,belekeverek 2 kávéskanál cikóriát.(nem a hókusz-pókusz miatt,hanem,ha a lobogó vízbe teszed,vagy kimondottan főzöd,kifut és leég)Pár perc állás után beletöltöm egy elég érdekes kávé"főző"-be(IKEÁban lehet kapni,olyan mint egy kis üveg kancsó,és van benne egy "dugattyú"-szerűség,egy gyűrűs szűrő, ezzel aztán leszűröm.(Ez se a hókusz-pókusz miatt, de annyira finomra van őrölve,hogy minden szűrőalkalmatosságon átmegy a zacc,kivéve ebben)Másképp sokkal egyszerűbb: van az a filteres kávéfőző...az arányok ugyanezek.De,miután lejött a kávé,mégegyszer ráöntöm a zaccra,kicsit megkeverem és hagyom lecsöpögni.Ez meg azért van,mert ezzel a módszerrel valahogy megkövül a kávémennyiség,és nagyon gyenge vacakot főz.De ha így rásegítesz,akkor szuper.Akkor most adva van egy cikória-kivonat.A párom ebben a formában és mennyiségben issza. De ezt hozzátöltheted tetszőleges mennyiségben édesített tejhez is.Próbáld ki mézzel,ha édeset szeretnél,nem kell minden cukrot mézzel kiváltani,elég egy kiskanállal.Üdv. Remélem,nem érkezett későn a technológia.
2010. okt. 9. 21:20
 13/14 A kérdező kommentje:

Nagyszerű időzítés! Nagyon köszönöm! :) Igaz az IKEA-s ketyere nem tudom, mire gondolsz, de megpróbálom ezt elmondani egy IKEAS-nak és beszerezni azt is majd! :)

Egyenlőre a kávéig sem jutottam el sajnos. :(((

2010. okt. 11. 12:51
 14/14 anonim ***** válasza:

Minek kell egy gyereknek kávét inni???? fúúú??? erre a kérdésre csak ennyi a válasz:

Van koffein mentes cikória kávé:aminek egészségmegőrző hatása tudományos vizsgálatok által igazolt, nem véletlen, hogy közel 100 éve fontos része a táplálkozásunknak. Magas inulintartalma csökkenti a bél ph értékét, javul a vitaminok és ásványi anyagok felszívódása, a szervezet Ca és Mg ellátottsága, segít az oszteoporózis (csontritkulás) megelőzésében, az egészséges bélflóra helyreállításában.-így a candidiasis és gyerekkori élelmiszerallergiák leküzdésében, immunstimuláló hatása növeli a szervezet ellenálló képességét, a sejtek mutációjának és a L.bétaglucuronidáz enzim gátlásával rákellenes hatást fejt ki. Szabályozza a koreszterinszintet, megköti a triglicerideket, foszfolipideket és a szabad zsírokat, csökkenti az inzulinfüggőséget, segít beállítani a vércukorszintet, így diabétesz és fogyókúra esetén szénhidrát energiaforrásként kiválóan alkalmas.

Szóval ezért is lehet inni a cikóriát!!!!!!!!!!!

2010. okt. 20. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!