Szóval akkor mi a különbség ezek között? Palacsinta, tortilla, taco, burrito, fajita (meg még ami most nem jut eszembe, de végülis palacsintaféleség).
10 es vagyok
" de a tortillát is készítik búzalisztből is, meg talán kukoricalisztből is"
Hát... most erre kétféle képpen lehetne válaszolni...
Ez kb olyan, mint ha mondjuk egy olyan országban, ahol drága a marhahús, de olcsó a csirke, rászoktak volna arra, hogy csirkéből csinálják a gulyáslevest, és miután ez elterjedt, valaki azt mondaná, hogy csirkéből is szoktak gulyáslevet készíteni.
A mexikóiak azért készítik kukorica lisztből (de nem(!!!) a nálunk ismert sima lisztté őrölt kukoricából) mert ott az a legolcsóbb.
Nálunk meg a búzaliszt a legolcsóbb, tehát ilyen szempontból helyes a búzaliszt alkalmazása, mert az étel alapvető jellege az, hogy a legszegényebb rétegek is meg tudják fizetni.
Nálunk meg az autentikus mexikói kukoricaliszt megfizethetetlen, eleve csak speciális szakboltban lehet megvenni, mert -ahogy mondtam- ez egy spec eljárással készült liszt, és nem az, amit egy mezei boltban kukoricalisztként árulnak.
Ettől függetlenül az autentikus tortilla, soha nem fog búzalisztből készülni. Jól helyettesíthető vele, de akkor se fog abból készülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!