Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Melyik tejet vizezik a legkevé...

Melyik tejet vizezik a legkevésbé?

Figyelt kérdés
Szeretnék végre olyan tejet inni, aminek nincs víz íze,és a legkevésbé rontják el a tej ízét mindenféle porral. Ti melyiket ajánlanátok?
2010. szept. 20. 10:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

kedvenc kérdésem...., a kifejt tej csaknem 90 %-a víz!!!

a többi zsír, fehérje, cukor és ásványi anyag.

a házi tej i kb 4 % zsírt tartalmaz, míg a nagyüzemi tehéntartásból kb 3,8 de inkább 3,7 % zsírt lehet kihozni

takarmányozástól függően. télen a száraztakarmánytól zsírdúsabb a tej, míg nyáron a zöldtakarmánytól kevésbé zsíros.

a tejüzemekben NEM vizezik a tejet, a zsírt állítják be

a fogyasztói igények szerint.

a zsír, mint ízvivő anyag persze meghatározza a tej ízét.

minél zsírosabb, annál inkább telt az íze.

fogyasztói forgalomban nálunk 3,5 % a legmagasabb zsírtartalmú tej.

a fogyaszthatóság időtartamát a hőkezelés határozza meg.

semmilyen tartósítószert, tejport a magyar szabvány nem

engedélyez és nem is használnak.

válogathatsz friss, féltartós /21 napos ESL /és hosszanfriss /UHT/ tejek között.

az uht-nek lehet egy kis mellékíze,mert a magas hőkezelés miatt, a tejcukor enyhén karamellizálódik.

én speciel a 2,8 %-os friss tejet szeretem:)

üdv-tejiparos-

2010. szept. 20. 13:52
 12/18 A kérdező kommentje:
Fúúúú:-)) Köszike a válaszokat! Amúgy Egerbe lakok, de persze ittam már házi tejet, és tényleg az a legjobb, csak azért egyszerűbb megvenni a bolti dobozosat, mint forralgatni a házit, de azért kipróbálok majd párat amit írtatok. Amit legutóbb ittam, nagyon gáz volt, és íze se volt!
2010. szept. 20. 21:37
 13/18 anonim ***** válasza:

"a tej ízét mindenféle porral"

Milyen porral? Honnan vetted ezt?

2010. szept. 21. 01:25
 14/18 anonim ***** válasza:
jaj de jó hogy nekem nem kell ilyen fogas kérdéseket feltennem....ugyan is utálom a tejet:)
2010. szept. 21. 12:06
 15/18 A kérdező kommentje:
Mit tom én honnan vettem! Rossz íze van a tejnek, és kész, ez csak egy gondolat volt hogy "porozzák", a lényeg hogy nem finom a tej!
2010. szept. 21. 20:55
 16/18 anonim ***** válasza:

Csak egy gondolat? Akkor rájöttél, hogy a válasz: az ÖSSZES tej az aminek "legkevésbé rontják el" az ízét mindenféle porokkal.

Az ilyenek mint te, terjesztik el az urbanlegend hülyeségeket.

2010. szept. 24. 23:38
 17/18 A kérdező kommentje:
ni-ni! Egy kötekedő okostojás! :-OOOO Na rontsd máshol a levegőt, ezt az oldalt azért találták ki hogy ha valami kérdésed lenne fel tehesd, nem azért hogy egymást basztassuk! Szép napot!
2010. szept. 25. 13:07
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
Akkor te miért használod butaság terjesztésére?
2010. szept. 26. 01:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!