Melyik tejet vizezik a legkevésbé?
kedvenc kérdésem...., a kifejt tej csaknem 90 %-a víz!!!
a többi zsír, fehérje, cukor és ásványi anyag.
a házi tej i kb 4 % zsírt tartalmaz, míg a nagyüzemi tehéntartásból kb 3,8 de inkább 3,7 % zsírt lehet kihozni
takarmányozástól függően. télen a száraztakarmánytól zsírdúsabb a tej, míg nyáron a zöldtakarmánytól kevésbé zsíros.
a tejüzemekben NEM vizezik a tejet, a zsírt állítják be
a fogyasztói igények szerint.
a zsír, mint ízvivő anyag persze meghatározza a tej ízét.
minél zsírosabb, annál inkább telt az íze.
fogyasztói forgalomban nálunk 3,5 % a legmagasabb zsírtartalmú tej.
a fogyaszthatóság időtartamát a hőkezelés határozza meg.
semmilyen tartósítószert, tejport a magyar szabvány nem
engedélyez és nem is használnak.
válogathatsz friss, féltartós /21 napos ESL /és hosszanfriss /UHT/ tejek között.
az uht-nek lehet egy kis mellékíze,mert a magas hőkezelés miatt, a tejcukor enyhén karamellizálódik.
én speciel a 2,8 %-os friss tejet szeretem:)
üdv-tejiparos-
"a tej ízét mindenféle porral"
Milyen porral? Honnan vetted ezt?
Csak egy gondolat? Akkor rájöttél, hogy a válasz: az ÖSSZES tej az aminek "legkevésbé rontják el" az ízét mindenféle porokkal.
Az ilyenek mint te, terjesztik el az urbanlegend hülyeségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!