Csak szerintem undorító a magyar konyha?
Valamilyen szinten én megértem, amit írsz, bár én imádom a magyar konyhát. Ilyen zsírban tocsogó paprikás ételeket enni kólával leöblítve minden nap biztos nem tudnék. De vannak olyan emberek mint. pl. nyugdíjas panelszomszédomék, akik minden nap így étkeznek, persze felettük lakunk így a szellőzőn, ajtón-ablakon keresztül is a zsíros-hagymás-paprikás vagy a kirántott olajban tocsogó dolgok szaga jön már korán reggel. Na ekkor teljesen el tud menni az étvágyam az ilyenektől.
Imádom a magyar konyhát, de igyekszem a legminőségibb módon elkészíteni és mellette változatosan étkezni. Így szerintem oké, de ez a kulturálisan belénk nevelt zsírban tocsogó étel evése napjában ötször majd pálinkával leöblítés... Na az nem az én műfajom, attól én is rosszul vagyok.
"Ez egy fiktív kérdés, azonnal törlendő lenne egyébként..."
Ennyi erővel az oldal 99%-át kéne törölni, de azonnal.
Régebben én is így gondolkodtam. Szar a magyar konyha, tömtem magamba a junk foodot.
Most már 40 felé máshogy gondolom.
Nagypapám isteni finom gulyáslevest tudott csinálni. Sajnos, abból soha többet nem ehetek.
Nagyon jól tud esni egy kis pörkölt csirkéből, nokedlivel, tejföllel.
Hortobágyi húsos palacsinta, ahogy anyukám csinálja.
Aki ezekről lemond, és inkább salátákat nyammog, mint egy nyúl, annak esze is pontosan annyi van, mint egy nyúlnak.
Neked is annyi van, kérdező, és még nem elég, hogy buta vagy, de rosszindulatú is.
"Ha megtehetnék a magyarok, hogy normálisan táplálkoznak"
Megtehetnék? Mi havi 300-320 ezret költünk ételre, szerinted megtehetnénk, hogy egész hónapban legeljünk, mint a kecske? Alighanem igen. Csak nem vagyunk hülyék.
"Rossz kategória!
Kezelendő mentális problémáid vannak!"
A 3-as kommentelő diagnózisa pontos.
"Ilyen zsírban tocsogó paprikás ételeket enni kólával leöblítve minden nap biztos nem tudnék."
Én tényleg nem értelek titeket. Nálunk a szüleim szoktak inkább főzni, nekem nincs kedvem hozzá és az időt is sajnálom rá, de:
- Anyám, apám, illetve senki a családban nem szokott semmiféle olajban tocsogó és agyonpaprikázott, hagymázott ételt készíteni. Nem is értem, miért tesztek egyenlőségjelet a magyar konyha meg a zsírban tocsogás között. Én ha néha főzésre adom a fejem, igyekszem úgy csinálni, hogy ne kelljen szinte semmi zsír, max. egy leheletnyi vajat teszek a húsok alá vagy semmit sem, sütőzacskót használok vagy grillezek. Nemrég megtanultam fasírtot csinálni, azt is sütőben sütöm egy hajszálvékony vajjal alatta, sütőzacskóval. Miért kellene bárminek olajban tocsognia? Nálunk nincs is otthon olaj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!