Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Magyarországon megyénként...

Magyarországon megyénként lebontva mi a legjellemzőbb étel?

Figyelt kérdés

2022. máj. 31. 17:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
92%

A zúzos lé tulajdonképpen egy felturbozótt tyúkhúsleves.

Azontúl, hogy a benne főtt húsokat és belsőséget, zöldségeket kockára vágják, kerül bele frissen gyúrt, majd megpirított, megfőzött eperlevél, és külön, a húslében megfőtt rizs.

Minden évben rendeznek zúzoslé főzőversenyt és öhönforgatóversenyt. Rendkívül népszerű események.

2022. jún. 1. 09:59
 12/16 anonim ***** válasza:
92%

Ahogy olvasom, az öhön az az öreglebbencs.

Viszont akkor mi az annyira hosszan tartó elkészítés benne? Mert Szüleim is készítettek régebben sokat, de nem volt semmi extra elkészítési fortélya.

2022. jún. 1. 21:44
 13/16 anonim ***** válasza:
91%

Az öhön nem egyenlő az öreglebbenccsel, legalábbis ezen a vidéken, esetleg még a slambuc szót használjuk. De vidéki étel lévén millió neve lehet.

Szalonna, zsír, krumpli, kockatészta, só, bors az összetevők. Nem szokás errefelé pirospaprikát tenni bele. Nincsen szaftja sem.

A főzés hosszúsága, igazán nem is főzés, hanem sütés azért tart órákon keresztül, mert számtalanszor meg kell forgatni a bográcsot, amiben már egy idő után egy gombóccá áll össze az öhön. Egyesek szerint legalább 40 szer kell megforgatni a csupán pislákoló tűzön, közben zsírozni kell a bogrács oldalát, hogy egyenletesen piruljon mindenhol.

Na, találtam egy videót:

https://www.youtube.com/watch?v=dtFm6VZdZF0

2022. jún. 2. 08:04
 14/16 anonim ***** válasza:
88%

Köszi a leírást meg a videót.

Valóban nagyon nem ugyanaz.

2022. jún. 2. 10:10
 15/16 anonim válasza:
49%
Borsod:varjú leves
2022. jún. 7. 14:18
 16/16 anonim válasza:
27%

A szabolcsi töltött káposztától mentse meg az embert a jóisten...Én egy szabolcsi lagziban egyszer megettem vagy 17 darabot mert egész nap vezettem és nagyon éhes voltam. A Hajdú - Bihariból elég 2 darab... A szabolcsi rizses gombóc, újságpapírba csomagolva viszik a munkahelyre... No de a Bihari!!A nejem ma már isteni Töltött káposztát csinál, pedig szabolcsi...(no de néha csinál magának is szabolcsit de azt csak ő eszi...)

2022. jún. 8. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!