Magyarország különböző régióinak ételei?
Milyen ételeket tudtok amiket csak egy-két bizonyos területen ismernek.
Mint pl. a csíramálé, Csongrád megyéből. (Talán még Békés megyében van)
Amennyire tudom, a Kisalföldet leszámítva nem nagyon esznek máshol ecetes halat. Ez rántott hal hagymával, ecetes lében napokig érlelve(nem, nem a kirántás előtt, hanem utána érlelik az ecetes lében a halat).
De javítson ki bárki ha tévedek. Nálunk a karácsonyi kötelező fogások közt szerepel anyáméknál.
"Amennyire tudom, a Kisalföldet leszámítva nem nagyon esznek máshol ecetes halat. Ez rántott hal hagymával, ecetes lében napokig érlelve"
Ezt itt az Alföld közepén is ismerik, persze lehet, hogy a Kisalföldről hozta valaki a receptet.
Amúgy tipikusan alföldi étel az öreglebbencs vagy slambuc. Meg a Nagykunságban a birkapörkölt, de úgy rendesen bográcsban, belsőségekkel együtt főzve.
A magyarországi tóthok, svábok, németek és például románok ételei nem mind terjedtek el.
Bár mindből van ami magyar étel lett. Sőt. Amúgy magyar konyha egy originalis dolgot adott a konyha művészetnek a piros/fűszer paprika és (jelemzően fekete) bors használatát egy ételben főzésnél. Tehát nem az utólag megszórást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!