Mit gondoltok, melyik a prolibb étel ezek közül? A hideg desszertpohárba rakott puding vagy a levesgyöngy?
Ezek "proli" ételek? :D
Értelmiséginek mondott jogász vagyok, de a levesgyöngyöt gyerekeket megszégyenítő módon szeretem. Jó kis zellerkrémlevesbe, vagy fokhagymás burgonyakrémlevesbe. Sajtos kruton? Ugyaaan. Én nagyon levesgyöngy párti vagyok.
A pudingból nálam csak a vaníliás játszik, de azt is szeretem néha. Kicsit bőrösen, hidegre-remegősre hűtve :D
Akkor én "proli" vagyok, mert a fokhagymás kelkáposztát és a krumplilevest is imádom (lecsókolbász nélkül, vegásan).
Mitől lenne egy félkész gyári készítmény "proli".
Az a proli, ha igénytelenül, megterítés nélkül, rávágva a hokedlire eszed meg.. :-DDD
Nincs olyan, hogy proli étel!:) Az ételt meg kell becsülni, mert van akinek még erre sincs!
Egyébként a kedves kérdezőnek gondolom nincs gyermeke. Ez tipikusan az a kettő étel, amit egy gyerek torkán (aki általában nehezen eszik) le lehet varázsolni, rakhatok én elé kaviárt vagy michelin csillagos étteremből hozott ételt is... Ráadásul mindenki azt főz a konyhájában, amit kedvel. Megtehetném, hogy lazacot egyek minden nap, de egyszerűen nem szeretem és nem is tudom megenni. Egy puding számomra sokkal élvezhetőbb, hiába lenne pénzem más desszertekre vagy ételekre. :) Minden ízlés kérdése.
3-as vagyok
Tévedésben vagy a válaszomat illetően, ahogy veled együtt még egy páran. Nem az volt a kérdés, hogy mit szeretsz és mit nem, mert akkor én sem írtam volna ezeket, mivel nálam is a kelkáposzta főzelék jó fokhagymásan-borsosan az egyik kedvenc.
"Proli ételként" viszont viszi az első helyet, mivel mindig is filléres kaja volt, főzéskor büdös, fogyasztáskor szagos és a kipárolgása sem "úri".
Nem tudtál egy körfolyosós, szoba-konyhás (vécé a folyosó végén) bérlakásokkal teli proliházba úgy bemenni, hogy ne lengte volna be a kelkáposzta főzelék szaga.
Szóval, ha már ilyen "prolikajás" kérdésre válaszolgatunk, akkor legyünk tárgyilagosak! Ha a kelkáposzta főzelék nem prolikaja, akkor nem tudom mi az.
Úri körökben nemigen ettek ilyet, zömében a fokhagyma is tiltólistás volt.
És ennek semmi köze ahhoz, hogy ki és mit szeret!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!