Görög/török gyros-oknál szokott lenni lencseleves. Hol találom meg az olyan fajtának a receptjét?
Figyelt kérdés
Vagy két tucat lencseleves receptet néztem, de egyik se olyan, ezekben a lencse egészben van, míg amiről beszélek abban nem. Sőt mintha picit csírázott lencseszemek lennének összetörve, és engem ez érdekel, hogy hogyan szokták készíteni.2022. jan. 24. 21:25
1/7 anonim válasza:
török lencselevest keress és vörös lencséböl
2/7 anonim válasza:
Vöröslencset vegyél, kb 10 perc alatt szétfő. Finom fűszereket vegyel hozzá pl arab boltban.
4/7 A kérdező kommentje:
Én azt hittem a lencsét legalább egy éjszakát kell áztatni.
2022. jan. 24. 22:53
5/7 anonim válasza:
A vöröslencsét nem. Ahogy a recept írja, le kell forrázni és állni hagyni picit.
6/7 anonim válasza:
4: csak a "hagyományos" lencsét kell áztatni. Se a vörös lencsét, se a többi - most már elég sok helyen kapható - hántolt lencsét nem kell!
Én már nem is veszek hagyományosat. Aki inkább a barna színűt szereti, a DM-ben van az ún. hegyi lencse (Berglinsen)- ezt se kell áztatni. Ugyanígy áztatás nélkül főzhető a "kaviárlencse", a fekete beluga lencse.
A vöröslencse amúgy sokkal olcsóbb, épp a múlt héten láttam a Lidl-ben 299/500 g. De az Aldiban is van mindig háromszáz körül...
7/7 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!