1/13 anonim válasza:
Jellemző alapanyagai: burgonya, káposzta, bryndza (juhtúró), bab, sertéshús és a juhhús.
Kapustnica,krumpliból készült lepény, szakolcai kürtöskalács, brindzás galuska, juhtúrós pirog
2/13 anonim válasza:
Volt egyszer egy szlovák (nem ottani magyar, igazi szlovák) lakótársam, néha nekiállt főzni, arra emlékszem, hogy mindig a gomba, krumpli, káposzta, disznó valamilyen kombinációja jött ki.
4/13 anonim válasza:
Első jókat írt, bár speciel itt Magyarországon a "brindzás galuska" neve sztrapacska. ;) Amúgy a kacsa knédlivel is jellemző, meg a káposztaleves. És isszák mindenhez a sört meg a Kofolát. :)
5/13 anonim válasza:
Má meg is éheztem, kellett ide benéznem na!
6/13 anonim válasza:
jaj a knédli nagyon jó!
pörkölttel, káposztával
:D
10/13 anonim válasza:
itt délkeleten a tótoknál a kolbász :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!