Melyek a tipikusan hagyományos szlovák ételek?
Sztrapacskának csak Magyarországon hívják. Felvidéken juhtúrós galuskának nevezzük, szlovákul bryndzové halušky. Nem karácsonyra való étel. Karácsonykor a szlovákok tudtommal nyugaton húsos káposztalevest készítenek (kapustnica), délen halászlevest vagy lencselevest (a magyarokkal együtt), közép-szlovákiában a káposztaleveshez gombát adnak hozzá, keleten paradicsompürét és rizst. Főételnek általában hal, többnyire ponty.
Forrásom: [link]
Ha nem tudsz szlovákul, a google fordító segít...
Ha nem karácsonyra kell, akkor mehet a juhtúrós galuska. Más szlovák nemzeti ételt fejből nem tudok, de gyakran eszik a csehekét is: disznóhús knédlivel és dinsztelt káposztával.
Ezek mind szlovák ételreceptek, nézegesd meg a képeket, és amelyik tetszik, lefordítom neked.
Amúgy a szlovákok karácsonykor nagyon hasonló menüt esznek, mint mi (pontyot, mákos kalácsot, ilyesmit).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!