A türkmének tényleg teve agyat esznek?
Mi köze ennek a politikához?
Ahogy már írták, a magyarok is eszenek baromfi herét, sőt malac, borjú herét, disznó agyat, stb..
Milyen politikai következtetést lehet ebből kreálni.
A mongolok nemzeti itala még mindig a kumisz, nem is értem... gazdasági, politikai ziccer lehetne az erjesztett kancatej fogyasztását ismét nemzeti hagyománnyá tenni... vagy nem?
Mint ahogy általában az összes nemzet megeszi a vágóállatainak az összes hasznosítható részét.
Nem kell ezt túldramatizálni, egy két fújjozóst meg hűházóst megetettem már tojásos velővel , eddig még kivétel nélkül maradéktalanul megette mindeni. :)
Látszik a 10. emeleten születtél.
Gyermekkorom kedvenc húsleveseséből ,drága mamám megengedte,hogy kilopjuk a fejét,a lábait,meg a zuzát. A fejét persze megműtöttük . Az agya a legfinomabb. Tyúkeszű /
Nagyanyám mindig megette a húslevesből, állítólag nagyon finom...
Hát akkoriban még én is ilyen fújjolós kis hülyegyerek voltam, (én vagyok az 5-ös válaszoló :))
szóval akkor nem tudtak volna rábeszélni.
Aztán valahogy belekeveredtem ebbe a vendéglátás nevű elmebetegségbe, volt egy szakács mesterem, és ő erőltetett rám először tojásos velőt (sertés fejvelőt) pirítóssal.
Olyan tekintélye volt, hogy meg se fordult a fejemben, hogy nem eszem meg. Szerintem ki is tiltott volna a konyháról. :D
Szóval elkezdtem enni.
És... életre szóló élmény volt!
Nem azért, mert annyira jó volt. Persze jó volt, tényleg kiváló volt, nem lett volna teljes az élmény, ha maga az étel rossz.
Olyan értelemben lett meghatározó ez az élmény, hogy akkor tanultam meg, 14 évesen, egy életre, hogy nyitottnak kell lenni. Szakmaiatlan elzárkózni valamitől, és még ha nem is szakmázunk, emberileg is, butaság valamitől elszeparálni magunkat, csupán az ismeretlenség miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!