Mit gondoltok az olasz pizzákról?
Néztem képeket különböző olasz pizzákról,és olyan, mintha alig lenne rajta feltét. Láttam olyat is, amin csak néhány zöld fűszer van.
Igaz, soha nem ettem igazi olasz pizzát, azért teszem fel a kérdést.
Alapvetőleg drágábbak, mint a többi.
Amúgy finom?, mihez hasonlítható?
(Giuseppe vékonytésztás pizzára gondolok)
EGyetértek az előttem szólóval!
A finom paradicsomszósz, a mozzarella és a kifogástalan vékony tésztán csak dísz a feltét, mondhatni fűszer, ízesítő...
Itt Mo-on szokásos agyonpakolni félkiló trappistasajttal meg ócska gépsonkával...
Az eredeti, ősi pizza is ebből áll. Vékony tészta, kis paradicsom(szósz), bazsalikom, sajt, minimális fűszerezés.
Egerben a legjobb pizzázó (Il Padrino) is vékony tésztás pizzákat ad. Isteniek.
Ha az eredetikre gondolsz, az a magyar kenyérlángos testvére. Lepénykenyér. Főleg a szegények étele volt. A maradék tésztát használták fel, ami már kevés egy rendes kenyérhez.
A feltét tájanként változó, és leginkább maradék ételek voltak. Olyan is megesett, hogy semmi nem került rá.
Az olasz vendéglátóhelyek, ahol nem a külföldi turisták kedvét kell keresni, az eredeti receptek szerint készítik.
Félig olasz vagyok, de csak egyszer voltam kint, és ehettem autentikusat. Nekem ízlett és nem vagyok elfogult.
Jól írja ötös, a kenyérlángos és pizza azonos gyökerű, még akkor is ha a tészta nem is teljesen azonos.
Szeretem a legtöbb pizzát, hangulatfüggő és helyzetfüggő éppen milyet kívánok meg. Egy szelet autentikus nápolyi pizzát nem vennék a villamosra várva, viszont a látványpékségek vastagtésztás, mindennel megpakolt variánsai isteniek egy hosszú nap után vagy részegen hazafelé.
Ha mindenképpen ezen a vonalon ennél mirelitet, akkor Pizza D'Orotól a Super Margherita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!