Mi volt a kedvenc menzás kajátok?
Krumplisalata halruddal, vagy sajttal toltott pulykamellel
Milanoi
Szinte barmilyen hús azzal a ettermi szinvonalu pergos rizzsel
Paradicsomos kaposzta + Pogácsa
Grizes teszta
Tejbedara
Imadtam a menzat. Lehet jo helyre jártam suliba, de nalunk istenien foztek. Hianyoznak azok az izek.
Én 1988-ban születtem. Minálunk finom volt a menza. Barkasszal hozták az ebédet mindennap, nagy tejes kannákban. Majd ugyan ezekben a tejes kannákban vitték el összeöntve a maradékot (moslékot) a disznóknak. Az iskola udvarára bejöttek a Barkasszal és az iskola épület hátuljánál vitték be az ebédet a konyhára. Mindig vártuk az ebédhozó bácsikat és kérdeztük tőlük, hogy mi lesz ma ebédre. Ha kedvesek voltunk, akkor néha kaptunk 1-1 süteményt a tálcáról, ha volt valami süti. Régi szép emlékek! :)
Kedvenceim voltak: Tea, kakaó, gyümölcsleves, kakaós tészta, rizskoch lekvárral vagy szörppel, palacsinta, piskótakocka csoki öntettel vagy csoki pudinggal, zöldborsó főzelék, marhasült meggymártással és rizzsel, paradicsomos káposzta, tökfőzelék, grízes tészta, káposztás tészta, paradicsom leves, sóska főtt krumplival főtt tojással, finomfőzelék - nálunk a finomfőzelék finom volt. :)
Most csak hirtelen ennyi jutott az eszembe. Amúgy ha nézem a kedvenceim listáját mindegyik édes volt. Ami főétel volt, az is kicsit édesebb, cukrosabb volt. Jobban szerettem az édes kajákat, mint a sós kajákat. :)
Bizony, adtak, volt olyan is, hogy pl. sárgaborsó- vagy babfőzelékhez pirított hagyma volt a feltét (hús nélkül). Ez volt a 'betonfőzelék' tripla adag rántással, hogy eltelítsen. Kaptunk uzsonnára zsíros kenyeret pirospaprikával, ha meg egyszer hurkát kaptunk ebédre, másnaptól napokig számíthattunk a hurkazsíros uzsonnára.
A finomfőzeléket utáltuk, másnap felhígítva leves lett belőle.
(60-as évek menzája)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!