Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mi volt a kedvenc menzás kajátok?

Mi volt a kedvenc menzás kajátok?

Figyelt kérdés
Nekem a paradicsomos káposzta, de csak maga a főzelék. Azt a mócsingos húst mindig kidobtam belőle. :D

2021. ápr. 23. 11:52
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
ebédnél is sokmindent megettem, de mai napig nem tudom mitől volt annyira jó az a pizza amit nagy ritkán adtak napköziben uzsira. illetve a hot-dog (szigorúan egy csapott kávéskanál ketchuppal mutatóba) virslijét sem találtam meg soha máshol, akkor még az ilyen húsipari maradékokból készült termékek is meg tudták csinálni finomabbra
2021. ápr. 23. 16:26
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként manapság már nem finomak a menzak. Nem kóstoltam, csak hallottam róla. 97 es vagyok és általánosban voltam menzas, ott nagyon finomak voltak a kajak (már megirtam hogy melyik volt a kedvenc)
2021. ápr. 23. 17:21
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a megyszósz főtt marhával és piritott darával. Az csak ott ettem, otthon sosem csináltak.
2021. ápr. 23. 19:36
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Krumplisalata halruddal, vagy sajttal toltott pulykamellel

Milanoi

Szinte barmilyen hús azzal a ettermi szinvonalu pergos rizzsel

Paradicsomos kaposzta + Pogácsa

Grizes teszta

Tejbedara

Imadtam a menzat. Lehet jo helyre jártam suliba, de nalunk istenien foztek. Hianyoznak azok az izek.

2021. ápr. 24. 08:28
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

Én 1988-ban születtem. Minálunk finom volt a menza. Barkasszal hozták az ebédet mindennap, nagy tejes kannákban. Majd ugyan ezekben a tejes kannákban vitték el összeöntve a maradékot (moslékot) a disznóknak. Az iskola udvarára bejöttek a Barkasszal és az iskola épület hátuljánál vitték be az ebédet a konyhára. Mindig vártuk az ebédhozó bácsikat és kérdeztük tőlük, hogy mi lesz ma ebédre. Ha kedvesek voltunk, akkor néha kaptunk 1-1 süteményt a tálcáról, ha volt valami süti. Régi szép emlékek! :)

Kedvenceim voltak: Tea, kakaó, gyümölcsleves, kakaós tészta, rizskoch lekvárral vagy szörppel, palacsinta, piskótakocka csoki öntettel vagy csoki pudinggal, zöldborsó főzelék, marhasült meggymártással és rizzsel, paradicsomos káposzta, tökfőzelék, grízes tészta, káposztás tészta, paradicsom leves, sóska főtt krumplival főtt tojással, finomfőzelék - nálunk a finomfőzelék finom volt. :)

Most csak hirtelen ennyi jutott az eszembe. Amúgy ha nézem a kedvenceim listáját mindegyik édes volt. Ami főétel volt, az is kicsit édesebb, cukrosabb volt. Jobban szerettem az édes kajákat, mint a sós kajákat. :)

2021. ápr. 24. 22:14
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Bolognai, milánói, gyümölcsleves. A legtöbb ételt nem szerettem a menzán, de ezeket mindig megettem.
2021. ápr. 25. 12:24
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
régen tényleg adtak rántott párizsit is a menzán? én 1990-es születésű vagyok és ugye inkább a 2000es évek környékétől ettem a klasszikusokat, nálunk már pl. teljesen mellőzve volt kezdettől fogva a máshol sokat emlegetett pirított dara. volt ilyesmik amik mondjuk léteztek még a 80-90es években, de később kikoptak a menza étrendből?
2021. ápr. 25. 15:40
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Bizony, adtak, volt olyan is, hogy pl. sárgaborsó- vagy babfőzelékhez pirított hagyma volt a feltét (hús nélkül). Ez volt a 'betonfőzelék' tripla adag rántással, hogy eltelítsen. Kaptunk uzsonnára zsíros kenyeret pirospaprikával, ha meg egyszer hurkát kaptunk ebédre, másnaptól napokig számíthattunk a hurkazsíros uzsonnára.

A finomfőzeléket utáltuk, másnap felhígítva leves lett belőle.

(60-as évek menzája)

2021. ápr. 25. 16:12
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Milánói makaróni, rizskoch, hentestokány tésztával, csikóstokány óriás nokedlivel (ezen konkrétan kb. fél ököl méretű nokedlit kell érteni, kb. 3 db-ot, amiknek a közepe kicsit fövetlen, kemény volt, azóta sem ettem olyan jó nokedlit).
2021. ápr. 27. 00:08
 30/34 anonim ***** válasza:
65%
Milánó borda. ez makaróni volt egy hatalmas lapos szelet rántotthússal. Száraz volt, mint a fene, de jó nagy adag.
2021. máj. 13. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!