Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Törökországban lehet egyáltalá...

Törökországban lehet egyáltalán sertéshúst kapni vagy létezik olyan ottani étel, amit ebből a húsból készítenek?

Figyelt kérdés

Tisztában vagyok azzal hogy a török lakosság nagy része muzulmán vallású, de azt viszont nem hiszem hogy ez az ország népességének 100%-ára igaz. Pl. mi magyarok "keresztény nemzetnek" számítunk, mégse vallásos minden ember az országban. Ezért azt sem hiszem hogy minden egyes török ember követné az iszlám törvényeit. (Én legalábbis nem tudok olyan állami törvényről Törökországban, ami instant tiltaná a sertéshús evését azoknak az embereknek, akik Törökországban, török állampolgárként születnek meg.)

- Vannak nagyon szigorú államok - pl. Szaúd-Arábia - ahol még az alkohol behozatala és fogyasztása is tilos - ezzel szemben a törökök még ilyen szempontból is lazábbak (hiszen akkor nem létezne a Raki nevű italuk). Ráadásul Törökország jóval multikulturálisabb-liberálisabb nemzet, mint pl. az olyan országok, ahol valóban nagyon szigorúan veszik az iszlámot országos szinten

2021. ápr. 4. 13:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
85%

10-es válaszoló! (én írtam a kutyás hasonlatot)

Én azt vettem észre (Antalya), hogy a külföldiek veszik, ha veszik! Ezért is tartják szerintem a nagy hiperekben, mert a külföldiek elsősorban oda járnak. A ház aljában, a helyi kisboltban, ahova a környékbeliek járnak, nincs is ilyesmi, mert, mint helyesen megállapítottad, még a nem vallásosoknak sem jutna eszükbe megvenni. Én életemben egy törököt ismertem, aki malacot evett, de ő nagyon, nagyon szélsőségesen baloldali volt, szerintem "csakazértis" ette, hogy megmutassa, ő mennyire szabadelvű...

2021. ápr. 21. 09:51
 12/12 anonim ***** válasza:
74%
Akkor itt van a nyitja a dolognak, Antalyában elhiszem, hogy meg-megveszik a külföldi turisták... mert vannak. Anyósomék fent laknak Trabzon/Ordu környékén, magamon kívül nem sok külföldivel szoktam találkozni, mikor látogatóban vagyunk. Szóval én még a hiperben is furcsállom ezen a környéken a disznóhusit, de hát lehet hogy arra is akadnak ilyen szabadelvűségből malacevők, mint a te ismerősöd :) Amúgy jót mosolyogtam a sztorin :)
2021. ápr. 21. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!