Létezik a ‘cottage cheese’ szónak pontos magyar megfelelője?
Mondjuk érdekes, hogy túrónak fordítják, mert ez igazából sajt, ha jól tudom.
Max állagra hasonlít a túróhoz. Nincs amúgy magyar neve, a boltokban kaphatóra is ez van írva.
"mert ez igazából sajt"
Igazából a túró is sajt. Egy érlelés nélküli friss sajt. (élelmiszer mérnök vagyok)
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon érdekes ez a termék, tudom, a boltokban is angolul van megnevezve.
Tükörfordításban krémsajtnak lehet mondani, viszont az alatt a magyarok nagy többsége mást ért.
Ezért sem volt egyszerű elmagyarazni a nagymamámnak, miből is készült a sajttorta krémje:)
"Tükörfordításban krémsajtnak lehet mondani"
Vagy a cottage vagy a tükörforditas szó jelentését nem jól tudod. Nézz inkább utánna.
Cottage = vidéki ház, tanya, vagy hasonló
Tükörfordítás = az egyes szavakat egy-az egyben lefordítják,nem pedig értelem szerint.
Ebben az esetben tanyasi/vidéki sajt lenne a tükörfordítás!
4-es, igazad van :)
Megnéztem az élelmiszerkönyvben, abban is cottage cheese-ként szerepel.
5.1.1.1. Étkezési tehéntúró (tehéntúró, túró)
Tehéntejből tejsavbaktérium-kultúra, esetleg alvasztóenzim hozzáadásával készített savas vagy vegyes
alvasztású, rögös állományú, kelvirágszerű friss sajt.
5.1.1.2. Tejszínsajtok, érlelés nélküli friss sajtok
A friss sajtok ezen egyik alcsoportját a nagy zsírtartalmú, mikrobiológiai savas és azt kiegészítő oltós
(vegyes) alvasztással gyártott tejszínsajtok képezik. A friss sajtok másik nagy alcsoportját a különböző
zsírtartalommal és állománnyal (pl.: krémes, habos stb.), kizárólag mikrobiológiai savas vagy azt
kiegészítő oltós (vegyes) alvasztással gyártott termékek képezik. Az érlelés nélküli friss sajtok
kombinálhatók tejszínes (pl.: Cottage cheese) vagy tejfölös (Tejfölös túró) öntettel. A termékcsoporthoz
tartoznak a vegyes alvasztással készített gomolyafélék is. A juhgomolyában a juhtej eredetű
termékhányadnak legalább 70% (m/m)-nek kell lennie.
"Vagy a cottage vagy a tükörforditas szó jelentését nem jól tudod."
Meg azt se, hogy mi az a krémsajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!